torsdag, juli 02, 2020

En fullspeckad arbetsdag och bra hundträning

Idag var det full huggning på jobbet. Folk sitter hemma och skickar mail och kräver att kommunen ska göra både det ena och andra. Tänk vad mycket folk det finns som anser att andra ska göra både det ena och det andra men de själva har inga skyldigheter...

Mötena avlöste varandra och telefonen ringde hela tiden mellan möterna. Phu!

Efter jobbet åkte jag hem och hämtade hundarna men köpte en pizza på vägen hem så vi hann käka innan jag åkte iväg.

Vi var sedan en stort gäng som träffades för apporteringsträning. Hela 11 hundar på träningen idag.

Esset fick göra typ ett workingtest, dock utan skott för att behålla lugnet hos våra unga hundar. Det är nog stort steg att träna på ny plats, med "mycket" folk och andra hundar som jobbar.

Första övningen var en markering i kuperad terräng, uppför en backe med nedslag bakom en sten.

Esset var lugn och stadig och spikade markeringarna och levererade i hand. Gjorde om övningen två gånger med samma resultat bägge gångerna.

Nästa övning var en liknande markering på en annan plats men den här gången skulle man skicka på ett dolt linjetag åt andra hållet först innan hunden fick ta markeringen. Linjetaget var ca 30 meter. Även detta skötte Esset kanon.

Tredje övningen var ett närsök. Skickade från ca 10 meter och blåste sedan närsök. Upprepade 3 gånger då jag tredje gången satte henne med rycken mot närsöket och skickade på ut. Kanonduktig!!!

Ett linjetag (dolt) på ca 30 meter var nästa uppgift och det spikade hon

Avslutade med vatten. En markering kastader men först fick hon ta en dirigering bakåt. Dummiesen i vattnet hann då flyta iväg så jag fick skicka om en gång men hon löste uppgiften och hon har inte längre några problem att gå i. Gjorde sedan ytterligare en markering på vatten och den fick hon ta direkt. Spikade den!

Mycket imponerad av den duktiga och fokuserade lilla hunden 💓

Vinna fick efter det samma övningar men med något högre svårighetsgrad och med mer passivitet när andra hundar jobbade. Även hon genomförde alla uppgifterna väldigt fint. Även hennes första på vatten, då jag först skickade på ett linjetag drev iväg och ställde till det en del så det blev mycket dirigering. Gjorde sedan om och då spikade hon. Hennes avlämningar från vatten är bara hur grymma som helst.

En kanontrevlig träning med mycket prat och skratt. Åkte 17:30 och kom inte hem förrän 21:45.

Inga kommentarer: