onsdag, juli 08, 2020

Rallyträning

Efter jobbet idag gick jag en promenad efter ån. Precis när jag kommer ut på stigen från skogen så vinklar stigen 90 grader och då, 1,5 meter framför mina och hundarnas fötter kommer grävlingen rakt emot oss. Jag tvärstannar men började sedan stampa och tjoa för att den skulle vika av. Det gjorde den men bråttom hade den då rakt inte. Hundarna blev så baff att de först bara stirrade på den och förmodligen mig men sen kände Vinna att den där skulle med ont fördrivas och gav till ett djupt skall. Esset som fortfarande nyfiket stirrade på grävlingen följde efter ett ta upp Vinnas grova skall med ett ljudligt tjut sen kände hon att hon måste rasa av sig och då blir hon ett popcorn i ett snöre. Nu hade Vinna släppt fokus på den konstiga varelsen och vi promenerade vidare.

Efter detta upplevelse åkte jag till klubben för att träna lite lydnad. Vinna var seg men glad och Esset var skuttig och glad. Gick sådär får man väl säga men kul med ny bana i alla fall….

Lite frusen var jag när jag kom hem för nu är det bara 10-12 grader på kvällarna. Blev middag och fix vid datorn men sen var jag så trött att det blev en tidig kväll.

Inga kommentarer: