söndag, juli 05, 2020

Viltträning, hitta ut och promenad

Idag var det fint väder på morgonen men ganska snart såg man hur det började blåsa och molnen tilltog. Blev en promenad genom byn och idag tror jag att alla var ute så promenaden tog extra  lång tid.

När vi kom tillbaka hem gick jag och tjejerna till härbret för att köra med lite vilt. Det är över två månader sedan jag gjorde nått med vilt senast. Hade tinat en ny fin and, en skabbig and och en skabbig skata.

Esset fick börja med några markeringar. Skatan var skabbig tyckte hon men tog med den ändå men greppet finns lite mera att önska. Änderna kommer dock in precis som de ska. Till och med så att den äckliga anden kom in med bättre grepp än den fräscha.






Esset fick också de tre fåglarna som ett sök å även då kom allt in men skatan var konstigaste.
Vinna, hon sveper in allt och märker inte ens att det är någon skillnad. Vinna fick bara vilten som sök.

Efter detta gick vi ner till vattnet. Den skabbiga anden kan inte användas mera å så kom jag på att Esset aldrig apporterat vilt i vatten så då blev det några markeringar där också. Var ju inget problem men avlämningar från vatten fungerar inte än…






Nu var hundarna nöjda så vi åkte iväg och gjorde några ärenden och passade på att käka lunch. Vi tog också några hitta ut kontroller innan vi handlade på Ica och åkte hem och slappade lite.
På eftermiddagen gjorde jag rabarberchutney och Henke fixade middagen, en kreolsk gryta.

Inga kommentarer: