lördag, juli 25, 2020

Träning och paltkok

Värken i ryggen blir bara värre och värre. Idag kunde jag knappt böja mig ner redan från morgonen så jag bävar hur det kommer att bli senare idag.

Tog det lugnt på morgonen då jag dessutom haft ont i huvudet i natt och därför sovit dåligt. Vid 11-tiden kände jag dock att hundarna behövde komma ut och Henke hade åkt iväg för att fiska så jag gick en kort rastning efter vägen sedan åkte jag upp till skjutbanan.

Började med Esset och körde stoppsignal med bollbelöning. Riktigt duktig vad hon och blev väldigt fokuserad på mig så efter en stund körde jag istället inkallning med bollbelöning.

Efter några gånger så gjorde jag en övning och kombinerade inkallning, stoppsignal och ut-(bakåt) skick. Så fokuserad och duktig men ganska taggad så jag går lugnt tillväga.

Avslutade med några övningar då jag sköt ett skott och kastade en dummie. Gick sedan tillbaka, gick lite fotgående och ställde sedan upp och skickade på markeringen. Duktig tjej! Detta var första gången jag kombinerade skott och apportering. Gjorde också en övning med skott och kast men sedan skickade jag på en dirigering åt ett annat håll innan hon fick hämta markeringen. Sååå duktig!

Nu fick hon gå fot medan jag la ut två dirigeringsområden till Vinna.

Vi gick tillbaka till bilen och hämtade Vinna. La sedan ut ett sök med 9 dummiesar medan tjejerna satt passiva. Innan jag började med söket så fick Vinna ta en av dirigeringarna. Hon fick sedan ta in 3 dummiesar från söket innan även Esset fick ta in tre stycken. Sen fick Vinna ta den andra dirigeringen och en dummies från söket. Esset fick sedan ta in en innan Vinna fick hämta den sista. De jobbade på så fint bägge två.

På vägen hem  åkte jag ut till Fridas i Rogsta och köpte en mjukglass och en påse munkar.

Väl hemma satte jag igång och kokade palt, 18 stycken blev det och medan de kokade så spikade jag tillbaka listerna i förrådet och dammsög av hyllorna samt torkade dem.

Till sen lunch blev det palt och mjölk! Mums!

Detta är resultatet från Henkes fiske. En firre och den fick Ronnie...

När Henke kom hem blev det en promenad med tjejerna genom byn och sen åkte han och köpte pizza men jag nöjde mig med en greksallad.

På kvällen började vi bära in möblerna i förrådet igen och sen planerade vi vad som skulle kompletteras när det gäller förvaringssystemet så vi får åka och köpa det i morgon. När allt är på plats ska vi montera skjutdörrarna och sen  är det förhoppningsvis klart.

På kvällen blev det tv-titt.

Inga kommentarer: