lördag, juli 04, 2020

Städning och fix

Började förmiddagen med en promenad genom byn. Det regnade när vi steg upp men innan vi hade ätit frukost och slappade framför nyhetsmorgon så hade solen kommit fram. Det var väldigt lugnt i byn!

När vi kom tillbaka så röjde jag ur bilen och städade den invändigt. Henke fyllde den andra bilen med återvinningen och åkte iväg med det så på så vis blev även garaget rensat.

Henke slipade sedan en lie och gick ner och slog ner lite vass vid vår båt. Det har vuxit upp så mycket att vi inte kom ut med den längre men nu är det i alla fall en smal “gång” ut till skön igen.
Hundarna låg ute på gården och slappade medan vi gick an.

Lite senare på eftermiddagen gick vi ner till sjön och kontrollerade ett tält som sedan någon vecka tillbaka står uppställt väldigt undangömt i skogen. Vi har dock aldrig sett nån människa vid tältet men vi började forska lite i det hela. Peter som är markägare gick dit och blev sittande vid sjön då det var en fin kväll. Då kom en man cyklande som tydligen var den som tältade på platsen. Lite konstigt kan jag tycka…

Hur som helst så blev det skaldjurstaco till middag vilket var mycket gott men saknade lite det där extra stinget men vi får väl lägga till nått kryddigt till näste gång.

Efter maten tog vi ett dopp i baljan. Helt perfekt badväder nu när det blir lite svalare på nätterna.

Avslutade kvällen med årets första skörd av egna jordgubbar.

Inga kommentarer: