tisdag, juli 28, 2020

Hundträning, hjortron och div ärenden

Ännu en semesterdag har passerat. Tanken var att vi skulle åka på Byggmax och handla till Lasse och Birgitta. Lugn morgon förutom för hundarna som kampade och lekte jaga på gården. Esset fick en ny mjukisleksak som säkert var hel i 2 minuter...


Gick en promenad med tjejerna genom Nordenholm och kopplade sedan på släpet. Kastade allt emballage från förrådsrenoveringen och åkte sedan till bilverkstan och bytte batteriet i bilnyckeln innan vi åkte till Byggmax men där hade grejerna hunnit ta slut så vi fick åka vidare. Tanken var att vi skulle åka ut till Enånger med grejerna men då blev det handling och hem istället.

Väl hemma bestämde vi oss för att åka iväg och plocka lite hjortron. Efter att ha plockat av det första lilla stället så fick tjejerna komma ut och träna. För första gången fick Esset ta riktiga markeringar med skott då Henke sköt och kastade. Även denna gången fick hon dock gå på dirigeringar och inte direktmarkeringar. Hon skötte sig väldigt fint!

Efter några markeringar/dirigeringar och stoppsignalsträning så hämtade Henke Vinna i bilen medan jag och Esset la ut ett sök i fotposition. Vinna fick första ta en dirigering som jag lagt ut och sedan fick hon plocka in 5 på söket och Esset fick ta in två då hon kroknade helt på slutet så vi avslutade med stoppsignal och inkallning.

Hundarna var slut och vi åkte vidare till ett annat hjortronställe. Esset kom snabbt på att hjortron var gott så hon var helt med mig men det gällde att jag var snabb, annars blev jag utan hjortron. Vi var sent ute så det märktes att det redan varit folk på bägge platserna men vi fick i alla fall en dryg halvliter bär.

På kvällen grillade vi och började lasta in grejer i förrådet.

Inga kommentarer: