lördag, juli 24, 2021

Genrep TJP

Idag träffades jag och Anna vid SSRK båten för genrep tollingjaktprov med vilt. Dels att testa tolling och det i samband med vilt och ansmygning också.

Anna hade med båda grabbarna så Wille var skytt men annars var de så duktiga att vara lugn och stilla medan Esset kördes.

Ansmygningen gick bra liksom passivitet men också tollingen vilket vi ju inte tränat på tidigare. Vid skottet och kastet satt hon lugnt och fint och gick sedan ner fint i vattnet och apporterade änderna fint. Sedan blev det en kort transport till söket som hon svepte in utan konstigheter och sen avslutade vi med en markering. På den tog hon lite snipigt grepp så fjädrarna lossnade vilket skadade viltet lite men på det stora hela så kändes det väldigt bra.

Efter det så körde Anna ett Retrieverjaktprov och delta gjorde allt finfint förutom att hon inte var så glad på skraken.

När Anna och grabbarna hade åkt så tog jag ut båda tjejerna så Vinna fick ta några vattenapporter och sedan fick de bada som de ville. 

När det kom en annan tjej med hund så kopplade jag mina tjejer och åkte hemåt igen.

Under tiden som jag varit borta så hade Henke kört röjsåg och tagit bort allt långt gräs på tomten. Gräsmattan är i övrigt väldigt sönderbränd.

På eftermiddag fick tjejerna ta ett vattensök i Talgen och på kvällen blev det grillat och greksallad och dessutom stekte vi på saganakiost. En rätt lugn och skön dag....

Inga kommentarer: