söndag, juli 04, 2021

Vattenkurs för Karin Friberg

 Tidig morgon som sagt så jag steg upp klockan 06:15. Packade bilen och rastade hundarna innan jag tog med mig Esset och åkte till en tjärn i en skog några mil Söder om Kybacka i Gävle kommun. Här väntade en riktigt bra vattenkurs med Karin Friberg. Esset första apporteringskurs då pandemin hela tiden satt käppar i hjulen så jag var lite spänd på att se hur hon skulle klara av situationen.

Samling inför promenad ner mot sjön.

Esset skötte sig exemplariskt. Inte ett pip, lugn och fokuserad och helt avslappnad och perfekt fin vid min sida. Träningen fokuserade inte så mycket på att markera utan mera på vad gör hunden när den greppad apporten. Karin vill att hunden ska hålla fokus på föraren och det är vår uppgift som förare att se till att den gör det. På så vid får man raka inleverering, inga byten eller annat som kan hända på vägen osv. Väldigt nyttigt och bra. Jag ville fokusera på igångar men med de övningar som Karin hade så gav även det resultat då det hände att man skickade sin hund på en apport när hunden stod uppe på land på en sida av vattnet och jag som förare stod på andra sidan vattnet. Inge stöd från mig vid skicket alltså å ändå gick hon i fint på andra sidan.

En varm varm dag där Esset verkligen briljerade och fick vara en av de tre "topphundarna" som fick lite svårare övningar hela tiden. Trots det så klarade hon dem väldigt väldigt fint! Så här trött var hon dock inför sista övningen.

Först klockan 16 slutade kursen och då körde jag hem så att jag var hemma klockan 18.

Vi tog direkt hundarna på en promenad och gick och badade både dem och oss i Drevisfjärden. Där var det också en franskt cykelpar som tvättade och svalkade sig i vattnet.

På kvällen blev det middag på altanen och både jag och Esset var riktigt trötta och nöjda efter dagen.

Inga kommentarer: