fredag, juli 30, 2021

Premiär på tollingjaktprov

 Idag åkte jag iväg till Ockelbo då det var dags för Essets premiär på tollingjaktprov. Jag brukar inte vara nervös för prov men antar att det är för att jag inte känner igen mig själv som jag tolkade det som nervositet. Har jag ju känt i flera dagar nu men tror egentligen inte det har nått med tollinjaktprovet att göra.

Hur som helst så anlände jag till Ockelbo klockan 10:30 och hade gott om tid innan det var dags för mig att starta. Kollade några andra hundar och det tog lite tid så jag kom inte till start förrän vid: 14:30

På de andra hundarna så hade jag sett att det var en rakt upplägg på provet med lite besvärlig terrän med posch och tungsprungen terräng. Det som framförallt var en svårighet var en and som låg i en liten vattenhölja där många hundar försökte paddla in anden. Min tanke var att försöka få Esset att hotta några andra änder på söket först.

Hur som helst så här gick det. Ansmygningen var väldigt lugn och fin och hon tollade verkligen fantastiskt bra. Var fin vid passiviteten och satt sedan lugnt och fint i samband med skott och kast på vatten. Vid kommando gick hon i fint och apporterade båda änderna på vattnet väldigt trevligt. 

En transport till söket gick fint och sedan gick hon ut fint i söket men såklart fick hon vittring från anden i vattenhöljan. Hon liksom många andra ville inte gå i men nådde inte heller fågeln från land då det blev en kamp där jag verkligen både försökte få i henne men kommando men också försökte göra det lite mindre kravfyllt men det gick verkligen inte. Hon gick inte i så till slut kallade jag in henne å då var hon såklart nollad. Jag gick ut tillsammans med henne och då tog hon den men vid senare skick på söket så ville hon inte heller ta in de andra fåglarna utan att jag stöttade henne genom att komma närmare. Tyvärr innebar det att provet var slut och vi nollade hela prövningen. 

Synd att proven nu är så tätt på följd vilket gör att jag inte har någon möjlighet att lösa upp den konflikt som uppstod så jag har inte några stora förhoppningar på kommande prov i veckan tyvärr.

En lång dag avslutade först klockan 15:30 då jag styrde bilen mot Hudik igen. 

Väl hemma blev det rastning av hundar, snabb dusch och sedan åkte vi ner på Stadt och träffade Ida och Gösta för första gången på över ett halvt år. 

Vi tog in en flaska Cava och en plockbricka och sedan åt vi tapas. En jordgubbsdrink och sedan en promenad till deras båt där vi avslutade kvällen med en Aperolspitzer.

Vi tog taxi hem och kom hem vid midnatt. Då såg vi OS till sent in på natten.

Inga kommentarer: