söndag, juli 11, 2021

Ytterligare en kursdag

 Idag hade jag både hundarna med mig så jag körde själv medan Anna och Tobbe samåkte till Järvsö. Lite snack i början och sedan promenerade vi iväg för träning. Även idag tre stationer men med lite större svårighet. Vi körde också två varv på övningarna. Efter en paus gjorde vi om övningarna men med mera störning då det sköts på både söket och dirigeringen. Inget av detta var några som helst problem och jag är sååå imponerad över Essets lugn. Inte ett ljud, vek aldrig från min sida och låg lugnt bredvid mig när vår grupp inte skulle jobba.



På slutet så fick var och en av hundarna göra individuella övningar utifrån sina förutsättningar. Esset fick först sitta ute på fältet. Asbjörn stog brevid henne och kastade en dummie över henna, bakom henna. Hon satt lugnt och fokuserat. Jag, som stod ca 20 meter framför henna skulle sedan skicka henne på ut. Finfint!

Gjorde om detta en gång till innan vi la till att Asbjörn kastade en dummie framför henna också. Jag skulle fortfarande skicka på ut och det gick finfint!

Nästa gång gjorde vi om övningen och nu skulle jag istället skicka henne framåt på dummiesen. Inte heller detta var några problem. 

Vi avslutade med att Asbjörn kastade dubbelmarkeringar som skulle hämtas i olika ordning. Inga som helst problem före Esset. Jag är sååå nöjd med hur hon förde sig idag. Fick bekräftat att vi tränat rätt och att det funkar även i grupp på nya platser. Kursen har gett mig på bekräftelse på att vi tränar rätt men att vi också ska göra mera utmanande övningar och utsätta henne för mera skott och kast för att även dessa delar ska fortsätta vara helt odramatiska.

Kursen avslutades klockan 13. Rastade Vinna lite på täkten innan jag åkte hemåt. Inne i Hudik stannade jag och tvättade bilen och när jag kom hem så fick jag åter packa upp lite blöta kläder. 

Käkade resterna av räkstubben till lunch och somnade sedan en stund i soffan.

När jag vaknade tog jag med hundarna och en ryggsäck och gick runt sjön. Gick bakvägen och samlade ihop alla glas och plaskflaskor jag kunde se. Blev ett 15-20 tal och jag skulle gissa att jag inte hittat alla. 

Till middag lagade jag lövbiff med pepparrot och pommes och sedan såg jag film och fotboll tills det var dags att gå och lägga sig. 

Inga kommentarer: