torsdag, juli 08, 2021

Kurs med Vinna

Sovmorgon på semesterns första dag och sen åkte jag med Henke när han skulle iväg och göra några ärenden. Passade på att gå ut ett bruksspår till Esset medan Henke rastade tjejerna lite. När han sedan åkte iväg gick jag en kort promenad efter vägen medan spåret låg till sig. Medan jag och Esset gick spåret så fick Vinna sitta i skuggan och vänta. Promenerade hem och blev upphämtad av Kajsa. Idag väntade Öppenklasskurs med Asbjørn Kristiansen i Norrbo. 

Blev mycket prat men också en del träning där fokus var att hunden inte skulle veta vad den skulle få göra. Det kastades en dummie i vatten, det sköts ett skott från lonchern och det fanns ett sök som hundarna inte visste om. Vinna gick direkt igång när apportkastaren sköt iväg dummiesar och knallade gång på gång. För att inte framkalla detta sköts ett skott men sedan kastades en dummies istället då funkade det. Tanken att göra många olika grejer där hunden inte går direkt på skott/kast sammanfaller med mitt träningstänk men på dagens uppgifter blev vi lite väl tighta å Vinna är ju inte tränad på svår nivå sedan hon fick sin ryggdiagnos då jag inte velat pressa henne. Den "nyhet" som jag fick med mig av dagen är stadga i stoppet- När jag tränar stopp har jag fokus att få till ett snabbt stopp och kontakt med mig. Det jag nu ska lägga till att när hunden har stannat så ska den inte bara hålla kontakt några sekunder för att få nya instruktioner. Jag ska lägga till att hunden ska kunna sitta och vänta läänge på nästa kommando.

Vi jobbade på mellan 13-18 så jag kom inte hem förrän klockan 19. Henke var då nere hos Jakobsson så jag gick dit och "hämtade" honom då jag inte hade med mig någon nyckel. Blev en snabb dusch, utfordring av hundarna och sedan tog vi cyklarna och cyklade ner på stan/till Strandpiren. Vi kom dit klockan 20 och hade turen att få en bord ute på serveringen närmast vattnet där vi åt riktigt gott!


Till förrätt åt vi råbiff och till varmrätt åt jag Fjällröding medan Henke åt Entrecoté.

Eftersom Strandpiren stänger kl. 22 så tog vi cyklarna och cyklade en sväng in till stan. Några restauranger hade öppet till 23 så vi gick upp på Stadt Terrassen och tog ett glas innan vi cyklade hem igen. 

Vilken härlig inledning på semestern. Fantastiskt väder, hundträning och äntligen normala aktiviteter som att restaurangbesök.

Inga kommentarer: