tisdag, juni 17, 2008

Dirrigeringsträning

Idag blev det en inspektion och sedan utskrift av inspektionsprotokoll och godkännande. Blev lite annat skrivande också samt lite telefonsamtal.

På lunchen lämnade jag in papper om tomtköp till tekniska samt ansökan om vapenlicens till polisen. Nu är det bara att vänta på att bli granskad och sedan att bössan ska komma till Delsbo vapen så att man får hämta den.

Efter jobbet tog jag bilen med släp och åkte till tippen med allt trädgårsavfall och lämnade sedan tillbaka släpet till Henkes föräldrar. Efter det så åkte ja gut till Kafffebönan som visade sig heta Svarttjärn i verkligheten.

Tog med Humla till att börja med... Nu skulle jag testa om hon tog en dirrigering över vatten utan att jag kastade en markering först.

Gick stigen ner till Kaffebönan och promenerade sedan efter stranden till den röda ovalen där jag la ut 3 dummisar. Fortsatte runt och ställde mig sedan på den rosa rektangeln, alldeles vid vattnet första skicket. Pekade och skickade Humla, hon gick direkt i och simmade över. Kom upp ca 5 meter brevid området där dummisarna låg men sprang utan ytterligare tecken rätt och hämtade en dummie som hon simmade tillbaka med. Perfekt avlämning trots att jag gått upp ca 10 meter fram stranden.

Skickade nu Humla från där jag stog, 10 meter från vattnet. Även denna gång gick hon rakt i, simmade över och klev upp på samma ställe på andra sidan. Lika fin avlämning denna gång.

Som störning kastade jag en markering till krysset. Humla fick inte ta den, utan jag riktade ännu en gång in henne mot den röda ovalen där det fanns en dummie kvar. Innan hon kom fram till vattnet vek hon av mot markeringen så jag stoppade henne och dirrigerade ut henne i vattnet. Hon tog mitt tecken direkt, simmade över och upp på andra sidan och hämtade den sista dummiesen. Som belöning när hon lämnat av fick hon ta markeringen.


Jösses vad nöjd jag är med hennes jobb. Nu skickade jag henne förvisso till ett område vi passerat på vägen och hon visste ju att jag lagt ut dummisar. Nästa gång blir det till att lägga ut när hon inte ser och skicka henne helt blint över vatten. Funkar det så måste jag börja utöka avståndet för nu är det ju bara ca 20 m över vatten.

På vägen tillbaka släppte jag en dummie utan att Humla såg. Gick sedan ca 80 meter och vände upp. Riktade in henne och skickade henne. Hon stannade till efter ca 30 meter och vädrade in mot skogen men jag sa ut och hon vände och sprang ut. Stannade upp igen till efter ca 60 meter men tog ytterligare ett utkomando och hittade då dummiesen efter 80 meter. Tjoho vad hon var duktig idag!!!

Nu gick vi tillbaka till bilen och släppte ut Neo. Spårhund som han är spårade han oss ut där jag stått och skickat Humla. När han var där började jag gå åt andra hållet så då hoppar han i och simmar över sjön.

Vi promenerade sedan runt tjärnen och Neo gallopperade som på ett sök precis hela tiden. Måste vairt mycket vilt eller nått i området för så engagerad ser jag honom bara när han är på ett sök.

Nöjda med promenaden åkte vi hem och började med middag som idag blev enkel, hamburgare.

Efter det så var klockan 20 och jag var så trött att jag somnade framför tvn

Inga kommentarer: