torsdag, juni 19, 2008

Fortsatt dirrigeringsträning

Idag blev det fortsättning på dirrigeringsträningen efter jobbet. Släppte först av Henke vid Andtjärn eftersom han ville testa fiskelyckan. Åkte sedan med hundarna vidare till Kaffebänan igen. Idag gick jag ner til tjärnen själv till att bärja med, kastade sedan över några dummisar till andra sidan, några hamnade dock i vattet istället för på land. Den här gången vände jag på pannkakan, dvs skickade från den plats där dummisarna vid tidigare träningar hämtats och dummiesarna låg således på den plats där jag tidigare skickat ifrån.

Genom att vända på övningen blir dirrigeringen till en plats som vi idag inte varit på, inte ens jag eftersom jag kastade dem över vattnet. Dessutom såg hon som sagt inte när jag la ut dummisarna så denna gång var det mot blinda mål.

Å hur gick då detta? Hur bra som hellst! Idag blåste jag dessutom stopp och dirrigerade henne till en dummie som flutit iväg till vänster. Även detta fungerade alldeles utmärkt. Eftersom dirrigeringsträningen i vatten gått så bra så vilar vi från detta ett tag. Nu blir det lite dubbelmarkeringsträning ett tag och sedan måste jag träna lite vilt också. Hon går såå bra för tillfället att jag är riktigt sugen på att starta henne på ett SSRK jakt prov igen. Hmm vi får se hur det blir...



Efter Humlas lilla träning så hämtade jag Neo. Hade släppt en dummie på vägen tillbaka till bilen så eftersom jag vet att Neo alltid kollar av platsen jag varit på genom att spåra så ville jag testa lite vad han skulle göra om han hittade nått på vägen. Hehe, han spårade mycket riktigt, hittade såklart dummiesen som han plockade upp. Å visst, det går bra att spåra med dummi i munnen också....
Vi promenerade sedan runt tjärnen, Neo fick några UT kommandon i vattnet och som belöning kastade jag dummiesen som han fick hämta. Han fick också springa tillbaka och söka den vid ett tillfälle när jag släppt den.



När vi gått rundan åkte vi tillbaka till Andtjärn för att hämta Henke. Då passade jag på att skicka hundarna över hela tjärnen, ett rejällt avstånd på ca 70-80 meter men med Henke på andra sidan som lockelse. Båda hundarna simmade över och sedan skickade Henke dem tillbaka över till mig. Väl hos mig skickade jag hundarna längst stranden till Henke och sedan skickade han dem tillbaka till mig. De fick således rejällt med motion idag, både i form av simning och springning. Härligt.
När vi kom hem blev det en drin och sedan middag. Eftersom det bara var skit på tvn så såg vi istället en film jag hann fixa uppdatera hemsidan lite.

Hemsk hosta fick jag igen så jag är sååå less på den nu.

Inga kommentarer: