torsdag, juni 26, 2008

Träning

Efter jobbet tog jag med hundarna på en snabbrastning. Gick sedan till grusplanen och tränade lydnad med Neo. Körde metall, fritt följ, rutan och fjärrdirrigering å så så här gick det...

Fritt följ: Neo går hela tiden ngt snett vid min sida men det kommer jag inte att bry mig om. Det som är mer irriterande är att vid höger om halt så sätter han sig ALLTID med rumpan utåt. Det vill jag få till bättre.

Fjärrdirrigering: Här jobbar jag i huvudsak med stå-sitt för att om möjligt få denna rörelse mindre frammåt. Han vill gärna sätta sig frammåt och jag vill att han läg om och sätter sig bakåt. Undrar om det går efter 7 år?

Metallen: Neo har aldrig gillat metallen men tar den alltid men med lite bök. Håller sedan i väldigt löst grepp. Kommer nog inte att få till det riktigt bra men bättre vill jag ha det.

Rutan: Idag var han bensäker och gjorde 10 poängare alla 3 gångerna som jag testade. Rutan tycker han är kul så under träningen kör jag den mellanåt som belöning.

När Neo var tränas stack jag iväg till Strandarna för lite apporteringsträning. Tanken var att jag skulle köra dubbelmarkeringar men det blev lite allt möjligt. Lite vääl ostrukturerat men men...

Helena hade tinat en trut och en kaja så jag testade dem på Humla till att börja med. Körde ett släpspår med truten och den plockade hon utan tvekan. La sedan ut kajan och truten i skogen och skickade henne å då kom truten in först. Tror att hon kan ha hittat kajan först men jag är inte säker så jag gjorde ingen affär av det. Kajan kom in direkt på andra skicket i alla fall.

Körde sedan några markeringar med kajan i snår och det gick bra men den lilla skiten är väldigt bekväm av sig och tycker att det är lite jobbigt att gå i snårig terräng.

Efter detta körde jag en dirrigering och det gick inte alls. Ville bara vika upp i skogen... Kom sedan på att dirrigeringen ju faktiskt gick rakt över två släpspår med vilt vilket ju var enormt korkat av mig. Slutade i alla fal med ett lyckat skick...

Nu körde vi det som vi kom för att träna nämligen dubbelmarkeringar. Det gick alldeles utmärkt. En knallning blev det dock en gång men annars fungerade det riktigt bra. Det jag kan tycka är att hon när hon kommer till området söker lite mycket med blicken istället för med nästan så nästa gång blir det markering med smådummiesar.

Träningen avslutades med jättelång vattenmarkering genom vass mha apportkastare. Humla gick ut fint men vek av när hon kom till den fria vattenytan. Såg att hon var på väg tillbaka men hon kom nog på sig själv för hon vände om och gick ut igen och denna gång hittade hon rätt, duktig flicka!!!

På vägen hem stannade jag till hos Helena och Melker och hämtade lite vilt. Tänkt kolla av en sista gång innan sommarn. Ev. blir det anmälan till ett jagkprov i juli men vi får se.

Blev sen middag idag 21:30 så efter middagen däckade jag i soffan.

Inga kommentarer: