fredag, juni 13, 2008

Jobb och LITE hundträning

Idag blev det jobb igen och det gick rätt OK även om jag fortfarande har en hel del hosta. Idag jobbade några stycken sin sista dag före semestern så det blev en del genomgång av ärenden som jag kan komma att få hoppa in på. Blev också en del telefonsamtal och även en skrivelse hans med.

På lunchen gick vi på Thaien igen, det var ju några veckor sedan nu. Åkte också hem till hundarna såklart.

Efter jobbet åkte vi och handlade och sedan tog jag med hundarna till kaffenbönan. Började att lägga ut ett sök till Neo å det stärde honom verkligen när vi sedan skulle gå ifrån det. Tänkte att vi först skulle gå ett varv innan han skulle få plocka in söket. Med Humla tänkte jag testa vattendirrigering för första gången. Kaffebönan kallar vi tjärnen eftersom den har formen som en böna. När vi kom till bönans midja, hoppade Neo i vattnet och simmade över till söket och hämtade en dummie... Ja ja han fick väl det då. Försökte sedan göra honom på en dirrigering över vattnet men det blev för övermäktigt för honom. Han kom halvvägs men när han inte såg nått på vattnet så vände han. Lyckade få ut honom 2 gånger men aldrig helt över så vi fortsatte vår promenad.

När vi hade gått ett varv fick Humla ligga passiv medan Neo fick hämta in söket. Det gjorde han snabbt och snörtigt och för första gången tog han in dummisarna på land före dem i vatten. De hör inte till vanligheterna när det gäller Neo.

Neo fick sedan gå upp i bilen så gick jag och humla och la ut några dummisar vid strandkanten för att sedan gå runt sundet så att vi hade vatten emellan oss. Kastade sedan en dummi över vattnet och skickade Humla på en markering. Den gick alldeles utmärkt så nu gällde det. Har aldrig skickat Humla på ett linjetag över vatten. Även om det är ett smalt sunt så var jag inte säker på att hon skulle klara detta. Mina farhågor var helt obefogade. Hon gick som en klocka med bara ett kommando. Skickade över henne ytterligare en gång och även denna gång gick perfekt. Fina avlämningar utan att skaka sig också men så har hon ju ingen päls heller som gör att det killas.
Kände mig riktigt nöjd med träningen så den sista dummiesen gick vi för att hämta. Skickade henne på ett linjetag på land när vi var ca 40 meter ifrån hon gick super även denna gång. Duktig var hon!

Nu åkte vi hem men nu var min hosta fruktansvärd. Förstörde hela kvällen som vi spenderade med att grilla och äta lite lite smaskiga tilltugg och sdan jordgubbar och grädde. Sommar är allt bra härligt!!!

Gick och la mig klockan 00:00 efter att ha legat och hostat i nästan en timma. Inte gick det bättre när jag la mig heller... Hostade så att jag nästan kräktes fram till klockan 01:30 då steg jag upp igen. tog mera hosmedicin, nässpray och halstabletter och efter ca en halvtimma somnade jag äntligen

Inga kommentarer: