måndag, juni 16, 2008

Ny jobbvecka och lydnad

Ja här flyger veckorna förbi... Ny vecka började idag och nu kändes det att det börjar bli semestertider, det var verkligen tomt med folk på jobbet. Fick i alla fall iväg alla papper på ett nytt Café som jag besökte veckan före jag åkte till Piteå. Blev också en hel del typiska sommar-telefon-samtal av olika karraktär.

Efter jobbet gick jag till klubben och tränade lydnad. Framförallt med Neo eftersom han nu är anmäld till lydnaden på tollarspecialen och vi har ju inte tävlat på över 2 år!!! Fortfarande är vårt problem fjärren och allvarligt så tvivlar jag på att Neo kommer att lära sig en ny sitteknik vid 7 år ålder så jag får nog satsa på att i alla fall få poäng. Övriga moment kan han men det är ju inte 10 poängar direkt...

Började i alla fall med regelrätt platsliggning (fast i 5 minuter) och det gick bara fint för båda hundarna. Belönade sedan och gjorde därefter en platssittning med men där har Humla problem. Fick gå tillbaka flera gånger eftersom hon lägger sig ner. Neo satt fint i totalt 5 minuter så det momentet känns i alla fall stabilt.

Körde också fjärr och där är det stora problemet sitt från stå. Fjärren gick riktigt bra idag men han är ju het. Även metallen gick bra men han har ett väldigt löst grepp och tycker den är rätt äcklig uppenbarligen.

Hopp apport gick fint men även här är han het.

Inkallning med ställande och läggande gick riktigt fint, här kan han nog tänkas "tjuva" efter ställandet...

Humla som inte är tränade på vittring fick träna på det och hon gjorde det alldeles utmärkt idag. Rätt varje gång. Hon fick också testa lite hopp apport och metall och även de momenten går bra. Lite trams med metallen vid upptaget en gång men annars var det bra.

När vi kom hem var hundarna rätt trötta. Henke hade klipp på grannfastigheten så vi krattade ihop allt de höga gräset och satte de i säckar. I morgon ska jag köra allt på tippen.

Blev sen middag, först klockan 21 tror jag klockan hann bli så efter middagen hann vi inte så mycket mera.

Inga kommentarer: