söndag, oktober 05, 2008

TJP dag 2

Fy skjutton vilket väder det var idag!!! Spöregn och halvstorm, idag skulle det bli än mer tufft. Bara 3 hundar anmälda till Nkl och 4 öppenklasshundar.

Jag vaknade vid 7 tiden och klädde mig och gick till köket för att äta frukost. Där var ljusen tända och en bra frukost framdukat.

Strax efter klockan 8 lämnade vi Gustafs Bed & Breakfast för första och sista gången. Framme vid provplatsen rastade jag Humla och gick sedan ner för att kolla på Nkl. Det hade blivit ytterligare en strykning så bara 2 Nkl hundar kom till start och det slutade också med noll hundar till pris.

I Ökl var det 4 hundar anmälda, här kom alla till start. Provupplägget var mycket likt gårdagens. Gömslet var flyttat och likaså dirrigeringen sedan hade man kastat om dubbelmarkeringarna men annars lika som gårdagen.

Samtliga öppenklasshundarna genomförde provet men endagst 2 klarade dirrigeringen t.ex. 3 av 4 hundar gick dessutom till pris. För egen del tycker jag att Humla genomförde provet OK, vissa saker var bättre än igår vissa var sämre. Matte var lika dålig båda dagarna...

Tollingen gick bra idag även om hon en liten stund blev lite stirrig på publiken men det släppte. Dubbelmarkeringarna klarade hon jättefint idag, inga som helst problem men startgnäll på flera skick. Positivt och negativt. Matte var slarvig på dirrigeringsskicket så jag var tvungen att göra om vilket resulterade i att 1:an försvann tyvärr. Sedan lyssnade hon bra men jag blandade ihop höger och vänster (puckomatte!!!). Dirrigeringen kom in vilket var positivt och sedan var det söket där hon mattades liksom igår men det var ju tungt. Däremot började hon beta gräs och tappade fokus vilket jag inte killar. Hon hängde också på sista anden, varför vet jag inte? Antingen tappade hon fokus eller så hade anden skjunkit ner vilket gjorde att upptaget blev segt dock inget jag oroar mig för då hon plockade allt spontant annars.

Trodde själv att det bara skulle räcka till ett 3:e pris idag men än en gång blev det ett 2:a pris. Varför skulle jag tabba mig på dirrigeringen? Hade jag fått en 1:a annars? Äh, ingen idé att fundera på det, jag är jättenöjd över mina 2:a pris.

(Simba)Marie och Niklas och jag samkörde sedan till Falun och käkade lite på Mc Donalds innan jag gasade hemmåt och anlände till Hudik klockan 17:30.

Packade upp, kökade middag, uppdaterade hemsidan och däckade sedan med sprängande huvudvärk

Dagens Resultat:
Nkl
Foxy Farm's Grund af Lorenzo 0 pris
Tollarbos Humla Molledotter 0 pris

Ökl
Tollarbos Milton Lira Manjo 0 pris
Tollarbos Ädla Åzzi 3:e pris
Sävikens Bumblebee af Nema 2:a pris
Fjällroosens Simba 1:a pris (Det 2:a!!!)

Jättegrattis alla pristagare!!!

Inga kommentarer: