lördag, oktober 04, 2008

TJP i Dalarna dag 1

Åkte från Hudik klockan 07:30. Snabbt som blixten var jag nere i Gustafs och hann se de flesta hundarna.

Vädret var verkligen inte kul, regn och rusk och blött som sjutton. Det var 9 hundar anmälda till Nkl och 4 till Ökl. I Nkl ströks 2 hundar så 7 + 4 kom till start.

Positiva reflektioner från dagen var att så många tyst tollare, det negativa tycker jag var att tempot på de flesta är lite lågt på söket, det gäller även Humla såklart. Nu var ju i och för sig söket lite tungsprunget men ändå, drivet är lite lågt hos våra tollare tycket jag.

Jag var jättenöjd med dagens start även om det fanns några grejer som MÅSTE korrigeras. Jag tabbade mig på en av Humlas dubbelmarkeringar vilket resulterade i att den inte kom in. Avlämningarna från vattnet var inte bra så det måste vi ta tag i nu men det berodde inte på at hon ville skaka så hon har nog börja tro att det är OK att lägga ner på mina fötter. På söket mattades hon väldigt så här måste motivationen upp. Dirrigeringen fixade hon dock hyffsat bra vilket jag är nöjd med. Humla fick ett 2:a pris och kan därmed stryka parantesen och bli riktig därför SUCH, dvs "riktig" utställningschampion.

Humla under passiviteten i gömslet

Humla under tollingarbetet

Humla kommer in med en markeringsand på vatten Humla efter dirrigeringsarbetet

Å så här ska en avlämning se ut. Mycket fina avlämningar på söket!!!


Dagens resultat:
Nkl
Agrosofens Tipp Topp 0 pris
Koppeldragets Grynet 0 pris
Canagolds Max Durant 0 pris
Mäkiharjun Real-X-Duck Dog 0 pris
Tollarbos Flipp Mollesson 3:e pris
Agrosofens Tico Tico 2:a pris
Agrosofens Calypso 1:a pris

Ökl
Lönnlövets Karamell 0 pris
Fjällroosens Simba 3:e pris
Sävikens Bumblebee af Nema 2:a pris
Tollarbos Lira Kura Banjo 1:a pris

Efter att ha checkat in i en ytterst liten skrubb på Gustafs Bed & Breakfast, uppdaterat hemsidan så åkte domaren, Jenny, Fredirk, Sverker och jag in till Borlänge och käkade middag. Tack snälla för att ni frågade mig! Vad annars gör man i sin ensamhet i Borlänge en lärdagkväll.

Efter middagen somnade jag efter att först sett lite av finalen av tv4:as nya underhållningsprogram.

Inga kommentarer: