söndag, december 06, 2009

En sån där dag...

Idag blev det en sån där dag då man helt är inställd på att bara må gått och inte göra nått...

Började dagen lugnt, såg lite nyhetsmorgon innan jag steg upp. Åt frukost i lugn och ro och slappade sedan vid datorn en stund. Nån gång strax efter 11 slog det mig att hundarna kanske ville ut. Sagt och gjort, klädde mig och gick sedan en promenad ut till golfbanan när jag beslutade mig för att lägga ett säk uppe i skogen på en plats där jag tidigare hittat en hel del golfbollar. Innan jag hade fått ut söket hade jag nog hunnit hitta 6 bollar och fler skulle det blir.

Humla fick börja att plocka in söket. Medan hon sökte hittade jag ytterligare golfbollar bara där jag stod. Humla hittade snabbt 6 av bollarna men den 7:e ville inte komma in. Till sist kallade jag in henne och gick ut längt ut på söket då jag visste att det var en av de yttersta bollarna som inte kommit in. Kvackade lite och skickade henne på nytt och då gick hon ut i rätt område och jobbade på så den sista bollen så småningom kom in.

La ut söket på nytt och nu var det Neos tur. Det gick snabbare och han behövde ingen hjälp utan de 7 bollarna kom in snabbt. Under tiden jag lagt ut söken och väntat på hundarna så hann jag hitta totalt 20!!! golfbollar på ett område mindre än 10*10m. Hittade inga bollar ute i söket utan alla var precis intill banan men i högt gräs.

Vi fortsatte vår promenad och blev väl ute totalt drygt 2 timmar så både jag och hundarna var nöjda. Tillbaka hemma fixade jag lite med krukorna vid infarten och sedan bytte jag ut lite mossa i julblommorna.

Efter en kort vila satte jag igång med att baka lussebullar och under tiden började vi också riva ut golvet i hallen, i morgon kommer de äntligen och sätter igång...

Lussebullarna blev kanonbra och golvet är nu borta efter vissa svårigheter.

Efter detta var vi så hungriga så det blev mat och sen var det hög tid att bylta på sig kläderna igen och ta en promenad med hundarna.

När allt var klart gick vi över till grannarna och kollade på deras nya tv och blev då även bjudna på glögg.

Så summerat så blev det egentligen inte en sån där dag som jag trodde för jag hann ju faktiskt med en hel del. Tyvärr ingen slutspurt i stegtävlingen men fortsatt rätt höga siffror blev det i alla fall.

Inga kommentarer: