torsdag, december 24, 2009

Julafton

Vaknade tidigt men steg inte upp förrän strax efter klockan 8 men då hade pappa hunnit vara uppe nån timma redan. När alla övriga kommit upp blev det en rejäll frukost med gröt och skinksmörgås.

Jag, Henke och Thomas gick sedan en promenad med hundarna i omgivningen. Det var många andra ute och gick idag också, kanske uppvärmning inför kommande matfrossa... Mamma och pappa var hemma och gjorde sillsallad.

När vi kom hem griljerade jag skinka så att vi fick en skinkmacka till lunch och sen var det dags att börja göra sig i ordning. Det tar ju lite längre tid än vänligt när det är 5 stycken som ska duscha och fixa till sig.

Klockan 15 anlände vi i alla fall till Håste för årets julfirande. Vi började traditionsenligt med Kalle Anka och glögg. Som omväxling mot tidigare år så kom tomten tidigt, direkt efter Kalle men det kändes helt rätt, barnen slapp vänta och tjata så middagen efteråt blev lugn och fridfull och helt traditionsenligt med allt vad man kan önska sig av ett julbord.


Efterrätten var dock lite annorlunda med tomatmarinerade plommon eller nått liknande med saffransgrädde. Mycket annorlunda men gott!!!

Vi avslutade kvälle med en promenad hem vid 00:30-tiden. När vi hade varit hemma i 15 minuter började det spola i huset. Vi som var nere trodde att det var brorsan som tagit en dusch, brorsan trodde att det var nån nere som duschade. Herregud, det spolade ju vatten och vattenmätaren snurrade som bara den men det var ju ingen som förbrukade nått vatten. Vi sprang omkring som yta höns innan vi kunde konstater att vatten utkastet ute stod och sprutade. Den var inte riktigt åtdragen så det hade frusit i öppningen och idag när det bara varit ett par minusgrader så släppte proppen. Nu hann det ju bara spruta vatten i 5-10 minuter men vad hade hänt om vi inte hade varit hemma??? Vilken J-la tur vi hade... Förmodligen hade inte hantverkaren som fixade golvet i hallen dragit åt krnane ordentligt och eftersom det varit så kallt i flera veckor så har det varit fruset men nu släppte det. Tänk om vi varit i Piteå iår??? Usch vad illa det hade kunna gå!!!

Isäng kom vi i alla fall inte förrän klockan 02:30

Inga kommentarer: