tisdag, juni 15, 2010

Båttur

Liiiite mulet idag men varmt och fortfarande soligt. Idag blev det en tidig frukost eftersom vi skulle åka iväg på en heldagstur på havet.

En buss hämtade oss inte långt från hotellet och sedan bar det av till PUla hamn där båten väntade. Här träffade vi för första gången under semestern lite svenskar som vi pratade med. De hade åkt buss från Norrköping ända till Pula.





Första stoppet blev i en enormt mysig stad vid namnet Revinj, eller lilla Venedig som den också kallas. Här blev det en två timmars paus så vi hann strosa runt och se oss omkring, äta en rejäll glass på en servering och sita och pusta i skuggan med en drink i väntan på båtens avgång.








Direkt vi kom ombord så serverades lunch, vi hade alla beställt fisk. Blev två fiskar och bröd till lunch. Kändes lite som Jesus sista måltid men det var OK i alla fall. Dock var det några idioter som roade sig med att mata måsarna genom fönstret vilket resulterade i att de sket som sjutton. Idioter!!! Ja, inte måsarna, de som matade dem!!

Restan styrdes nu mot Limfjord, ja, ni läste rätt och då pratar jag INTE om Norge! En mysig fjord där luften stod nästan still. Vi uppskatade att det inte var klar sol för då hade det blivit olidligt varmt ombord.

Sista anhalt var Redisland å nu hade solen försvunnit. Värmen fanns kvar så vi badade och såg oss omkring på ön innan det började regna lite. Då gick vi tillbaka till båten som avgick 30 minuter senare.




Tillbaka på fastlandet hade det slutat regna men det var fortfarande ostadigt väder så kvällens middag intogs på den restaurang som vi ätit på andra kvällen. Den låg nämligen närmats hotellet och hade helt OK mat.

Inga kommentarer: