söndag, juni 27, 2010

Vattenträning

Sovmorgon, frukost, en promenad med hundarna och sedan lite frisering av hundarnas öron och annat. på förmiddagen. Såg också sändningen från postkod miljonären då de delade ut vinsterna till Hudiksvallsborna.

Klockan 12:45 åkte jag till zandra i Näcksjö för att träna lite hund. Vi åkte iväg till en sjön, jag, Helena och Zandra. Vi körde lite markeringar och dirrigeringar. Upptäckte att det blir en hel del strul när vattendirrigeringen blir längst med land. Humla dras mot land men lyssnar hyffsat bra men har svårt att släppa land. Bra dock att hon numera kan ta många tecken utan att gå ner sig, det klarade hon inte tidigare. Avslutade med en hyffsat dirrigering men jag måste överdriva riktningen långt från land för att det ska fungera.

Innan vi avslutade fick hon ytterligare några dirrigeringar å då var hon lite tveksam på att gå ut i vattnet. Men väl där gick det bra.

Avslutade träningen med en svår dubbelmarkering och sedan en markering som jag väntade med att skicka på men som jag sedan stod långt upp på land och skickade mot bara för att ha mycket retning så att jag skulle få en bra vattenigång och det gick verkligen vägen. Genomgående mycket fina avlämningar och aldrig några tendenser på att skaka sig.

Blev en skön träning. Lite träning, mycket snack så åkte jag tillbaka till Änga och hämtade Henke innan vi åkte hem. Packade upp och satt sedan vid datorn innan vi beställde mat och käkade. Även ikväll såg vi en gammal klassiker "Gifta på låtsas, en film som skiljer sig"

Inga kommentarer: