fredag, juni 25, 2010

Midsommar i Änga

Tog en riktig sovmorgon och tog det allmänt lugnt på förmiddagen. Efter frukost åkte Henke ner till båten som tydligen har slitit sig på en sida. Som tur var hade båtgrannen uppmärksammat det hela och fäst båten tillfälligt men nu är den ordentligt fastspänd.

Jag gick en sväng med hundarna och gjorde sedan en nubbesallad. När vi var färdiga packade vi det som skulle med och begav oss mot Enånger. Väl där gick vi en kort promenad och hälsade på grannarna som också skulle fira midsommar i Änga på tu man hand. När hundarna var rastade gick vi in och kokade lite färskpotatis sedan blev det som på reklamfilmen på tv. Vi dukade upp en bricka för att gå ut men då började det regna så vi dukade inne. Då slutade det regna och solen började skina så vi beslutade oss för att äta ute på balkongen. Han sitta i 10 minuter då bärjade det regna. FÖrsöte skydda oss genom att fälla ut markisen men då var det ett getingbo på markisen så det blev snabba ryck in. In med all mat och lagom tills vi satt oss till bords igen så sken solen men då stannade vi inne.

Mätt och belåtna beslutade vi oss för att förbereda middagen och en drink som skulle vara i frysen en tid. Gick en promenad och hämtade lite björkar som vi band upp vid båda broarna men precis när vi kom in så började det regna så vi slappade lite ett par timmar.

Innan vi satte igång och grilla på kvällen gick vi en promenad med hundarna. Vädret var verkligen fram och tillbaka. Sol och segn om vart annat och lite åska på seneftermiddagen. Som tur var så blev vädret dint tills det var dags att stå ute och grilla så vi tog vår melondrink vid grillen. Himla god var den... Rom, frusen hackad melon, lime och sockerlag. Smaskens!!!

Middagen blev också bra så vi blev alldeles proppmätta och orkade inte jordgubbarna direkt efteråt utan tog några partier Yatzy istället medan maten sjönk undan. Vid 23-tiden blev det efterrätt. Traditionsenligt jordgubbar och grädde!!!

Hade lyckats ta med kameran utan minneskort så några bilder från årets midsommar blev det tyvärr inte...

Inga kommentarer: