lördag, juni 19, 2010

Dansuppvisning och trädgårdsbjudning

Vaknade tidigt och åt frukost och såg sedan värdparet slakta en spädgris som sedan skulle helgrillas...

Klockan 09:45 åkte vi iväg med Yelena och henns familj för att se när hon tränade folkdans.
Var riktigt skojigt att se och när vi åkte hem så blev vi bjudna till familjen på fika.


Fikat intogs i trädgården och sedan bjöd de på vandring i trädgården då vi bl.a fick smaka ett jättegott bär som jag inte vet vad det heter. Finns inget motsvarande i Sverige. Växer på enorma träd och ser ut som en blandning mellan Björnbär och hallon. Är alldeles vita eller alldeles blå. Detta tog hela förmiddagen. Vi var inte tillbaka hos Karin och Ljubo förrän klockan 13.

Jag, Henke och mamma och pappa tog bilen till den lilla affären Simil (?) vid gränsen för att köpa lite lunch, Yoghurt och smörgås, som intogs vid poolen där barnen hade barikaderat sig.

På eftermiddagen badade vi och vilade oss lite innan middagen. Idag bestod den av spädgris som de slaktade innan vi åkte i morse. Jag måste erkänna att jag inte såg fram emot det men det sköttes mycket snyggare än jag trott. Den lilla grisen skrek till en sekund sedan var det över. De skar helt enkelt halsen av den. Skollade den sedan i hett vatten i skottkärran innan de skrapade och tog ur den.

När de var klar "träddes" den upp på ett rejällt spett och grillades i ca 3 timmar. Snabbt och smärtfritt och en god middag med fläskkött och klyftpotatis intogs. Tyvärr började det åska vid 16 tiden så då försvann strömmen. Inte bra eftersom de hade mycket kött som skulle frysas in.
Åskvädret stegrade under kvällen och nådde sin höjdpunkt vid 23 då det blixtrade varannan sekund under en timmas tid. Å då överdriver jag inte!!! Har aldrig varit med om så kraftiga åskväder (de var flera stycken) som varade så länge, från 16-01. Vid vissa knallar skakade hela huset så barnen tyckte att det var lite otäckt.

Inga kommentarer: