lördag, oktober 02, 2010

HELG!!!!

Guud vad skönt!!! Hade tänkt sova länge men det går ju aldrig nu för tiden, vaknar ALLT tidigt så då skjutsade jag Henke till bussen. Han skulle iväg till Edsbyn med logen så jag skulle vara hemma. Tanken var ju att vi skulle ut och jaga men det gick inte eftrsom Neo då skullle bli ensam hemma aldeles FÖR länge, typ HELA dagen så jag fick ställa in det.

Istället blev det städning nu när Humla ÄNTLIGEN löpt klart. Dammtorkning var verkligen nödvändigt och lika så golvtorkning men nu är det gjort. Tog dock några timmar så eftersom jag varit så duktig å stigit upp så tidigt så la jag mig en stund på eftrmiddan istället.

Vid 17-tiden åkte jag iväg till båten för att rasta hundarna och passade då på att lägga ut ett sök och träna lite. Båda var kanonduktiga förutom att jag skulle kunnat banka skiten ur Neo då han skrek konstant hela tiden när Humla jobbade. Gick istället tillbaka till bilen med honom å så fck Humla ett nytt sök. La ut söket medans hon såg. Gick sedan bort (ca 70 meter) och kastade ut en dummie i vattnet. Tillbaka till söket som Humla tog in fint. När hon var ute och sökte kastade jag en dummie åt andra hållet, ca 40 meter för att kunna skicka på ett linjetag rakt ut i skogen. Söket kom in helt suveränt och linjetagen gick också perfekt.

Gick nu bort till vattnet men nu gick jag 120m bort och skickade på en dirrigering till dummiesen som nu drivit iväg och låg 10 meter från där jag kastade den från början. Humla tog mina kommandon klockrent. Riktigt snyggt då det dessuotm inte blev direkt några kommandon. Ett skickkommando och sedan simmade hon på ca 20 meter och vände sig om och tittade på mig. Jag stod med armen uppe och gjorde en lätt vink med handen och hon fortsatte att simma i rätt riktning igen och då kom hon rakt på dummiesen.

På vägen tillbaka längst med vattnet kastade jag ut den igen och skickade henne sedan från längst in i viken. Genom vass och annat och även denna gång tuffade hon på fint och stannade framförallt inte vid vattenkanten vilket är det som jag velat få bort med denna typ av träning. Suveränt duktig var hon idag.

Hade medvetet lämna en dummie på söket så nu gick vi tillbaka till bilen och hämtade Neo så fick han obba av sig ordentligt i söket där det nu bara fanns en dummie. Det gjorde han kanonbra!

När jag kom hem blev det en varm och skönt dusch. Det är verkligen ingen värme i luften nu för tiden när solen har gått ner. Undrar hur kallt det är i vattnet som Humla glatt simmade i?

Idag blev det pizza till middag och tv resten av kvällen.

Inga kommentarer: