lördag, oktober 16, 2010

Saftiga köttbitar

Idag var det dags för den årliga "oxen". Steg upp klockan 07:15, kökade frukost och klädde mig sedan för att kunna stå i ett kallt utrymme och skära kött i ett par timmar. Jag och Lasse kom ut till Stig och gick först en sväng med hundarna innan vi satte igång. Jonas anslöt en stund senare och totalt tog det 2 timmar innan vi var färdiga att lasta köttet på släpet och bege oss till Håsta där vi skulle packetera allt.
Kött klart för leverans

Ren och fin kvarn redo att mala kött till köttfärs

Jag gick dock ytterligare en runda med hundarna efter grusvägarna hos Stig innan vi begav oss hemmåt. Jo förresten, först fick ju hundarna botanisera i skopan dit alla tömde benen och såklart fanns det gått om kött kvar dör som Hundarna kunde njuta av.

Först blev det lunch och sedan packade jag, Lasse, Birgitta och Jonas allt kött, även detta tog ca 2 timmar. När varje låda var packeterad fick hundarna diska lådorna så de tyckte att det var en riktigt bra dag.

När allt var klart blev det fika sedan åkte jag hem och frös in ca 40 kg kött innan jag och hundarna begav oss upp i skogen. Eftersom ölgjakten pågår var vi uppklädda med Gula reflexkläder så att ingen skulle förväxla oss med nått fyrbent med horn.

Hundarna fick ett tennisbollssök och Humla fick dessutom några dirrigeringar på myren. Gick kanon, ser med spänning fram emot morgondagen.

Full fart hemmåt, bytte om och sedan åkte jag tillbaka till Håsta där det väntade Kinamat, smaskens. Senare på kvällen såg vi tv och jag åkte hem strax efter klockan 22. Henke anlände rund under fötterna vid 23-tiden. Han har varit nere i Stockholm och sprungit Tjurruset idag.

Inga kommentarer: