söndag, oktober 24, 2010

Vackert väder

Vaknade alldeles för tidigt med tanka på gårdagskvällen. Humla gnällde och ville ut så jag gick ner och ut med henne på gården. Hon käkade frenetiskt gräs så efter ett tag letsnade jag. Gick in och la mig men tämligen snart hörde jag en gnällande Humla från nedrevåningen. Precis när jag kommer ner för trappen börjar hon kräkas. Torkade upp spyan och lägger mig igen men då vill hon ut så jag går ner och släpper ut henne och då är hon fortfarande dålig i magen och gör det hon ska ute på gården. Ja ni förstår ju själva att det var lönlöst att försöka somna om nu...

Blev en lugn början i övrigt i vilket fall för bil kände vi verkligen inte för att köra än. Satt vid datorn en stund och lyckades med bedriften att lägga in en menyrad i bloggen. Känns som om det blir bättre så...

Tog också några bilder på Humla med hennes rosett. Tycker bilderna illustrerar rätt tydlligt att Humla skiter rätt mycket i rosetter... En hyffsad bild blev det i allafall till sist.
Efter en promenad med hundarna så packade vi ihop oss och åkte ut till Enånger. Där gick jag och Birgitta en skogspromenad med hundarna medans Lasse och Henke bytte däck på båda våra bilar. När vi kom in tag vi och smakade av årets Blossaglögg. Jo jag vet det är tidigt men när jag var på systemet igår så fanns den bara där så då köpte jag en flaska och eftersom man ju inte vant sig vid att det faktiskt är minusgrader redan nu kändes det väldigt fott att dricka nått varmt efter att ha varit ute. Smaken då? Jo Saffran stog det på flaskan men jag skulle nog säga att det smakade som en vit glögg inget mera.

Efter glöggen tog vi ett glas vin och käkade Ridderheims Tapasbricka med massor av vitlök men gott var det!!!

Till middag åt vi sedan rårakor (men lyckades bränna fettet på de två sista så vi fick dela på 2 stycken) med löjrom. Men jag håller nog ändå på att det är godast på mjukbröd eller tunnbröd.

Varmrätt var grillad kalventrecoté och potatisgratäng och till efterrätt blev det daimtårta.

Kvällen spenderades med tv och prat fram till midnatt då vi somnade ovaggade trots fullmånen.

Inga kommentarer: