söndag, december 08, 2013

Mogen söndagmiddag

Vaknade som vanligt tidigt men lyckades somna om och låg till 08:30. Lugn och skön morgon med Te och lussebulla framför vinterstudio på tv. Riktig frukost med tomtegröt blev det efter att jag satt igång med en Porterstek som ska puttra i 1,5 timmar.

Medan den blev klar så tog Henke med sig Neo på en promenad efter vägen medans jag tog på mig snöskorna och tog med mig tjejerna ut i skogen. Snöskorna hjälpte väl sådär i den 0,5m pudersnö som kommit de senaste dagarna men efter 1,5 timma hade jag och tjejerna trampat upp en 2,2km lång promenad genom skog, över hygge och gamla täkter och tillbaka hem. Phu!

2013-12-08 12.30.25

DSC_0333DSC_0334DSC_0336DSC_0338DSC_0342bDSC_0343

Helt svettig så kastade jag mig i duschen medan Henke monterade kabellisterna till högtalarna som inte blivit monterade sedan vi flyttade.

När vi var färdiga åkte vi till Kjelles och köpte måttskuren hallmatta till groventrén eftersom det blir så himla blött nu när snön kommit. Köpte även en välkomnande matta till huvudentrén som inte haft någon dörrmatta alls fram tills nu. Blev också en sväng på Ica för att kompletteringshandla lite och hämta den sista av julklapparna som ska skickas upp till Piteå.

Ytterligare en kort promenad med vovvarna blev det innan maten som idag blev:

DSC_0347

Porterstek med kokt potatis, gammaldags pressgurka och svartvinbärsgele. Mmmmm vad gott det var!!!

Söndag är det en massa bra på tv så efter maten blev det Solsidan, Allt för Sverige och avslutningsvid Johan Falk…

Jag var lite frusen så vi värmde oss med en Irish Coffe och en brasa…

DSC_0348

Inga kommentarer: