måndag, december 09, 2013

Nedräkningen kan börja

Idag börjar nedräkningen… 10 arbetsdagar kvar i år… Slutryck med andra ord… Eller i ärlighetens namn hoppas jag att jag haft det värsta rycket så att jag i lugn och ro kan avslut det som kommit in så här i slutet av året. Vi får väl se hur bra min plan funkar.

Direkt på morgonen idag hade vi planerat att åka upp till Bjuråker för en anmälan som vi fått via polisen om en farlig byggnad. Sagt och gjort, 07:30 åkte vi iväg och efter 45 minuters bilfärd anlände vi till Våtmor i Bjuråker. Kontrollerade det öde och mer eller mindre sönderslagna och fallfärdiga byggnaden och dokumenterade det vi såg innan vi begav oss hemmåt igen och anläde lagom till fikat.

Han inte mera än sätta mig på mitt rum så kom första oväntade händelsen denna dag/vecka. En långtradare hade vält på E4:an inom inre skyddszon för vattentäkt. Dieseltanken hade gått sönder i samband med avkörningen och enligt de första uppgifterna hade det runnit ut 150-200l diesel. Blev till att ringa en massa telefonsamtal. Tog sedan lunch (ovanligt tidigt för att vara mig) för att åka ut på plats. Vi anlände lagom tills bilen skulle bärgas vilket var väldigt lämpligt. Händelseutvecklingen hade ändrats så det visade sig att det runnit ut betydligt mindre än befarat. Bilen hade tankats i Danmark så det var inte såå mycket i tanken och en del var kvar och kunde sugas ur. När bilen var bärgad kunde vi konstatera att faran var över. Vilken j-la tur!!!

Lite frusen hinner man bli när man står ute efter vägen så när dagen var slut vid 17-tiden åkte jag hem och byltade på mig ordentligt med kläder å så gick jag och Henke en promenad med vovvarna. Först efter vägen sen vek jag av med tjejerna in i skogen. Såklart återfick jag värmen och var nästan svettig innan jag var hemma igen.

Massor med rester hade vi kvar sedan i går så middagen var en snabb grej vilket var tur. Kände mig enormt trött så jag somnade direkt. Som tur var hade jag ställt klockan på 21 så jag kunde se Morden i Sandhamn. Hann också med att beställa Dogbooties så att hundarna ska slippa ha en massa snö mellan trampdynorna och hängandes i pälsen på tassarna. Hoppas de levereras fort…

Inga kommentarer: