tisdag, december 31, 2013

Nyårsafton

Dagen började alldeles för tidigt eftersom jag vaknade redan klockan 6 och kunde inte somna om. Försökte det mesta men lyckades inte somna om så till sist gick jag upp. Plockade undan, läste tidningen och förberedde lite inför kvällen. Väckte sedan Henke strax före 10 då det var hög tid att äta frukost.

Ytterligare lite förberedelser och sedan tog jag med hundarna på en långpromenad med träning likt den jag gjort de sista dagarna. Gick bara finfint!

När jag kom tillbaka fick Vinna gå ett apellspår som jag la ut innan jag gick ut på promenaden. Det var nästan 400m långt, två vinklar, tre apporter och hade en liggtid på 1 timma. Det gick finfint och hon plockade alla pinnarna riktigt bra!

Nu var det bara att åka och hämta gästerna som var Ida och Gösta och Kicki och Henrik.

Vi började med traditionsenlig grillning som vi denna gång kunde göra på gården vilket var praktiskt för då kunde ju hundarna vara med ute.

DSC_0444

Efter grillningen så gick vi en promenad ner till sjön och en kortis i skogen men nu hade det hunnit bli rejält mörkt. Rejäla smällar kom regelbundet från klockan 14. Varför måste folk skjuta hela dan, räcker det inte med tolvslaget?

Efter promenaden gick vi in och tog en välkomstdrink och gjorde lite snacks och började med maten. Jag hann bara med snacksen och guida folk i köket men vi var ju sex personer så det flöt på bra i alla fall. Trevligt att kunna laga mat tillsammans och hinna prata lite mera med varandra.

DSC_0447DSC_0450DSC_0452DSC_0453

Menyn idag blev:

Förrätt: Räkor i snapsglas med två dippsåser

Varmrätt: Kalventrecote med potatisterin och rödvinssås

Efterrätt: Mandeltårta och Tokajivin

DSC_0460DSC_0461DSC_0465

En underhållande enkel lek hann vi med innan tolvslaget

Inga kommentarer: