torsdag, december 19, 2013

Tredje gången på en vecka

Full fart på jobbet och sedan hem för att gå en sväng med hundarna innan middag som idag blev palt. Henke skulle iväg på julbord med logen så jag skjutsade in honom klockan 18 och sen åkte jag till totohallen för att träna lydnad. Även Kattis och Alex dök upp klockan 19 och sen kom även Maria och Ann så vi blev riktigt många…

Började med Humla som var mycket mera stressad idag än hon varit tidigare. Bra att jag körde henne innan alla andra kommit så jag väntade och var väldigt lugn i alla jag gjorde. Körde följande:

- Fotgående för att lugna och komma i fokus

- Sättande under gång

- Vittringsapportering

- Fjärrdirigering hel omgång på 10m

- Konskick

- Rutan

- Hopp/apport

Allt gick väldigt bra. I fjärrdirigeringen gjorde hon alla rörelser på första kommandon men det blev ca 0,5m fram totalt. På hoppet gnäller hon till vid skick men annars funkade allt helt enligt mina önskemål Tummen upp

Med Vinna blev det en lång träning som dessutom pausades med glögg och pepparkakor och hundsnack. Vinna fick köra följande:

- Fotgående

- Läggande och ställande under gång

- Hopp över hinder a´la Apellen

- Inkallning

- Platsliggning

- Apport

Även Vinna var duktig men…. Hoppet strulade igen och hon vill inte hoppa ut från mig…  Körde dessutom mycket ställande och läggande efter varan eftersom hon gärna lägger sig varje gång. Hon måste lära sig att skilja på momenten. Gick väldigt bra på slutet….!!!  Vårat stora problem är fotgåendet och hoppet. Resten funkar fint!

Tränade i nästan två timmar, åkte sedan hem och såg sista avsnittet av en serie som jag följd. En serie i tre delar, tre dagar efter varann med samma skådespelare som Broadchurch. precis när det var klart ringde henke och ville ha hämtning.

Spörregn hela dan har gjort att det är blixthalka på vägarna. Jag blev lite ruggig så när vi kom hem värmde vi oss med en liten kopp glögg innan det var dags för sängen….

-

Inga kommentarer: