måndag, december 30, 2013

Dubbellöp… Yes!!!

Sov som vanligt alldeles för länge… Eller egentligen sover vi inte så länge men vi ligger kvar och slumrar till efter 10-tiden och sen går det långsam… Vi slappar mest vid dator/tv/telefon….

Konstaterade det jag egentligen visste men inte lyckades konstatera tidigare… Det är inte bara Humla som löper, även Vinna har dragit igång. Perfekt! Det är första gången tjejerna löper samtidigt!!!

Hann i alla fall med att städa toaletten innan det var dags att gå ut med tjejerna. Henke tog Neo på en kortis för han blev lite sliten efter gårdagens mastodontpromenad (för att vara Neo). Jag tog med mig tjejerna, 4 dummiesar och startpistolen och gick ut i skogen. Först promenad till ett skogsområde som vi inte tränat i tidigare men som är helt snöfritt. La ut ett sök med dummiesarna och en spårpinne. Vinna fick börja och hon sökte fint och hittade pinnen som andra grej. Såg lite snopen ut men tog den utan uppmaning och kom in med det. Kan vara bra inför spårning att hon blir van att även hitta träpinnar som ska apporteras är min tanke. Hon gick ta in alla dummiesarna utom den sista. Den fick Humla ta… Och dessutom kastade jag ut en till när hon inte såg så det blev två totalt.

Innan vi fick vidare lämnade jag två dummiesar där jag stått och skickat hundarna. Promenerade ca 50-60m och vände sedan om och skickade Vinna. Supersnyggt linjetag! På andra skicket sköt jag ett skott när hon var på väg ut. Vill se om skottet störde henne men jag såg ingen reaktion på henne men i och för sig kom skottet lite sent, precis när hon fick syn på dummiesen men i alla fall…

Såå gick vidare och kom ut på en täkt (åker). Där la jag ut alla fyra dummiesarna på en och samma plats, kalla den plats X. Gick sedan ca 50m till punkt Y där jag vinklade 90 grader och gick ca 25m. Där ställde vi upp och skickade sedan Vinna till punkt Y, blåste stopp och sedan skickade jag höger till punkt X. Gjorde om det två gånger och det gick riktigt bra. Hon stannar fint men förstår inte riktigt att hon ska vänta sedan. Efter bara någon sekund börjar hon ofta nosa sig vidare. Nått att träna på….

Hur som helst gick vi vidare ut i solen mot skogen och gjorde övningen en gång till.

Efter att ha gått genom skogen och över ett hygge så stannade vi till i skogsgläntan där jag brukar träna. Här blev det dubbelmarkeringar med skott som avslutning innan vi gick hem. Totalt var vi ute i lite drygt en timma. Härligt!

Väl hemma blev det dusch och sedan iväg för lite sluthandling inför nyår. Massor med folk på stan, särskilt på Hemköp och systemet.

Hur som helst så blev det en kort promenad med hundarna när vi kom hem och sedan värmde vi gårdagens middagsrester till middag. Kvällsnöjet ikväll blev lite städning och dukning inför morgondagen. Klart!

Slapp framför tvn avslutade kvällen… Om ett dygn är det ett nytt år igen!!!

Inga kommentarer: