tisdag, april 28, 2015

Årets fågelskådning

Återkommer med lista på årets arter…

Hur som helst så hade vi väldigt tur med vädret idag. På förmiddagen var det mulet men när vi skulle ge oss av var det väldigt fint väder.

I år var det jag, Mats, EvaLotta, Maggan, Maria, Ulrika och Anne-Li. Vi började i Byfjärden i Iggesund. När vi hade varit på platsen en stund lyfter alla fåglarna och en havsörn flyger in över viken. Bara några minuter efter det så kommer det bil på bil på bil så hela den lilla parkeringsfickan är snart full med skådare… Vi, ett till gäng och en massa kossor som iakttog strandängarna.

På vägen mot Fläcka så stannade vi till i Iggesund och tittade på den sura tjädertuppen. Mötte Jeanette och varnade henne för att gå nära tuppen som var uppenbart irriterad. Lite senare får vi se en film på Facebook när när Jeanette filmar tuppen vilket slutar med att tuppen attackerar Jeanette ordentligt. Som vanligt var det lika mysigt att vara i Fläcka. Innan vi åkte därifrån fikade vi så att vi skulle hinna innan solen gick ner.

Avslutade som vanligt fågelskådningen i Borka. Eftersom det var högvatten blev det inte så många fåglar som vanligt men en skön och trevlig kväll blev det i alla fall.

Fågelskådning

Hemma var jag inte förrän 21:30.

Inga kommentarer: