måndag, april 06, 2015

Ta tag i sånt som man hela tiden skjuter på…

Japp idag var en sån dag… Vaknade som vanligt alldeles för tidigt… Åt frukost och planerade inför middagen genom att ringa till mamma för att få ett recept. men sedan var det dags att gå med hundarna…

När vi kom in började Henke stryka kläder inför sin kommande resa och jag tog tag i att byta gardiner. Bort med vinter och julaktiga gardiner och fram med det mera somriga. Vita gardiner i köket och så blev det helt nya gröna gardiner med en vit gardin framför som gör att det ser ut som en vit och grönmönstrad gardin i vardagsrummet.

Åkte också en sväng till Kjelles och köpte en ny hallmatta eftersom nån (Humla eller Vinna???) bäddat sönder vår förra i samband med skendräktigheten i februari. Ny och fin matta skars till och las fram dessutom blev det en ny dörrmatta framför huvudentrén samt en välkomstskylt. Tog dessutom bort lyktorna på bron för de behövs inte längre….

Det som vi skjutit på längst tog vi tag i när vi var färdiga med detta, nämligen pensionssparandet och fondsparandet. Istället för den pensionsförsäkring som vi haft och som varit avdragsgill har vi nu en annan form av pensionssparande kopplat till fonder. Vi la dessutom om allt vårt fondspar så att de nu istället beskattas årligen och sedan när vi ska sälja med (såklart med hög vinst) så slipper vi betala skatt på vinsten. Tog sin tid men nu så är det klart och verkar fungera som det ska. Kvitto på det får vi väl först när nästa överföring ska köras i slutet av månaden.

Hundarna var uttråkade efter allt vårt fix så sen blev det en kort skogspromenad med allesammans och sedan stack jag och tjejerna ut och cyklade lite drygt 5km. Efter detta var alla hundar trötta och nöjda hela kvällen.

Inga kommentarer: