måndag, april 20, 2015

Jag säger bara…. Anita Norrblom!

Dagen var kommer…. Nu kör vi hårt…. Idag styrde jag bilen ner mot Storsten utanför Enköping för träning hos Anita Norrblom. Vi var fyra stycken som träffades för att träna en heldag och vi fick bästa tänkbara träningsvädret. Det var jag, Helena, Ulrika och Sussie som hade gått samman och bokat denna träningen. Olika hundar, olika åldrar, olika meriterade men ändå en gemensam träning som funkade för alla våra hundar. Fokus på träningen var i stort sett sök även om vi inte alls började med traditionellt sök utan istället mycket skott och kast och sedan användes apporterna som markeringsapporter, sökapporter eller dirigeringsapporter. Mycket passivitet och mycket skott vilket vi ju aldrig tränar och dessutom några störningsharar…

Hur gick det då för Vinna? Jo inledningsvis väldigt stadig men smågnällig men i arbetet fokuserade hon bra men…. Allt eftersom blev ljudnivån högre och på slutet började hon knalla. Dirigeringsmässigt funkade det inte alls. Hon är bra på utskick och går rakt ut långt ganska långt vilket jag vet att hon är bra på sedan tidigare. Däremot är hon svag i övrigt, blev slarv med stopp vilket hon är rätt bra om det bara blir ett stopp…. Blir det mycket blåsning så kommer hon gärna mot mig istället… Riktningsändringarna funkade inte alls men det är jag i och för sig inte så överraskad över för där är vi inte än. Mer dirigeringsträning med andra ord och måste framförallt börja länka ihop kommandon.

DSC_0001 DSC_0004DSC_0005 DSC_0030

Efter lunchpausen blev det fokus på traditionellt sök. Anita sköt ut söket för att det inte skulle finnas spår i söket. Spännande, det har vi aldrig tränat! Vinna gjorde ett väldigt fint sökt. Orkade bra, jobbade bra och efterfrågade aldrig min hjälp. Gjorde däremot två byten. Inte så att hon söker med dummie i mun men vid två tillfällen sprang hon vid inlevereringar rakt över vita dummiesar vilket resulterade i bytena. De var helt enkelt för synliga å då byter hon. Vi har ju tränat detta och arrangerat situationerna men då har hon inte bytt. Då har vi kastat markeringar…. Nu ska jag arrangera det hela när hon är på sök….

Härligt träning som höjer träningsmotivationen men oroas såklart över Vinnas ljud men också knallningarna. Mera gruppträning och mera skotträning!

DSC_0009DSC_0017DSC_0020DSC_0034DSC_0049DSC_0052

Stannade till i Uppsala och käkade på MAX, lämnade av Ulrika i Söderhamn och anlände till Hudik vid 20-tiden. Gick en kortis med hundarna, matade dem och somnade sedan i soffan. Sååå trött efter en härlig träningsdag.

Inga kommentarer: