måndag, juni 20, 2016

Ny vecka med sommaravslutning på jobbet

Varje år brukar vi ha en liten “sommaravslutning” innan alla går på semester. Även i år hade vi den sommaravslutningen i Högen, Bergsjö hemma hos Maggan. I år bjöds det på fint väder så vi satt ute på altanen.

Maggan bjöd på lunch, potatis och Broccolisoppa med bacon och brödkrutonger. Hembakad baguett med brie.

Till efterrätt serverades rabarber och jordgubbspaj med glass och vaniljsås. Mumsig lunch!

Efter lunch blev det diskussion om förslaget på att vi ev. ska flyttas till “Blå huset” vid räddningstjänsten. Fördelar, nackdelar, varför, hur, när. Många frågor att avhandla…

Vi avslutade med ett parti kubb innan vi åkte tillbaka till stan.

20160620_12120620160620_121221

Åkte direkt till Jannes golv och inhandlade lister och sedan till Kjelles för att inhandla växter till lusthuset.

När vi kom hem satte Henke, som förövrigt har fått feber, att röja slänten och såga lister medan jag gick med tjejerna. La först ut ett sök och sedan promenerade vi 5 km. Gick förbi och “inspekterade” husbygget efter vår väg och sedan mötte jag Anders vars jakt jag ska försöka arrendera. Skrev avtal med honom och gick sedan så att hundarna fick ta in söket. De fick kämpa på men var duktiga bägge två. Men jösses vad mygg det är!

Väl hemma planterade jag växterna i lusthuset och vattnade med inte mindre är 12!!! kannor med vatten. Krattade och tog bort det röjda gräset och fixade lite med landen.

När jag kom in fäste vi listerna som Henke sågat till och sedan gjorde Henke mat medan jag snickrade om sockellisterna och spikade fast dem. Middag intogs först klockan 22:00 och sen väntade sängen.

Inga kommentarer: