söndag, januari 06, 2019

Äntligen apporteringsträning

Idag på förmiddagen träffades jag, Zenitha och Göran samt Tobbe och Kajsa för att träna absolut längst ut i kusten där det fortfarande är snöfritt. Årets första apporteringsträning och den första träningen på månader! Vi började med lite stadga och fotgående i samband med kast och markeringar. Från början skulle Vinna bara röja runt men när jag sa till på skarpen så var hon superduktig resten av dagen. Däremot märktes de att hundarna var märkbart ringrostiga när det gällde markeringar.

Blev en kaffepaus med fika efter den första övningen och sedan gjorde vi en övning med markering, dirigering, stadga och fotgående. Allt i ett. Perfekt! Vinna var stadig, lyssnade fint på pipan, markerade lite si så där men löste såklart uppgiften och var tyst. Såååå kul att träna!

I slutet av träningen la vi ett sök som Vinna, Humla, Aslan och Link fick ta in. Antingen andra dofter i området eller ringrostiga även där. Vi fick in 9 av 11 dummiesar sedan var det helt stopp. Vi gick ut och letade innan vi åkte hem. Hundarna och vi förare gick och letade och efter mycket om och men så hittade Aslan en och Tobbe den andra.

Här kommer lite suddiga bilder!

DSC_1496bDSC_1503bDSC_1504bDSC_1507bDSC_1513bDSC_1520bDSC_1528bDSC_1536bDSC_1537bDSC_1538bDSC_1539b

På eftermiddagen blev det lite Tour de ski och sedan behövde vi tömma de sista grejerna i köket.

En promenad blev det med i övrigt väldigt nöjda tjejer efter dagens träning.

Middagen bestod av rester och på kvällen kollade vi de sista detaljerna till köket såsom kontakter, spottar och strömbrytare.

Inga kommentarer: