måndag, januari 28, 2019

Städning

Huset har inte städats sedan i mitten av december. Behöver jag säga att det är skitigt. Två hundar, byggjobbare i stora delar av huset och boende på den andra delen. Nu börjar man se golvet i matrummet eftersom all köksinredning som vi monterade ihop i december nu är installerad i köket. Bara kylen och frysen som är kvar i matrummet.

I tv-rummet som är ett av de två rum som vi bott i de senaste månaderna har vi fortfarande den gamla kylen, frysen och mikrovågsugnen samt vattenkokar, kaffemaskin mm och en stor kartong med den nya fläkten men annars så börjar huset bli sig själv igen. Tog tag i det hela genom att dammsuga för första gången på ca två månader.

Henke röjde i garaget och samlade ihop all kartong och plast som vi sorterat och lastade det på släpvagnen.

Snön vräker ner idag så skottning var också ett måste men det ordnade Henke medan jag promenerade på sjön med tjejerna.

När det mesta var gjort så åkte vi iväg med släpvagnen. Vid första återvinningsgården var det full och precis samtidigt som vi anlände så kom lastbilen som skulle tömma alla behållarna. Vi åkte vidare till Ica för att inte vara i vägen men även den återvinningen var full. Åkte vidare till kotorget men lika fullt där men när vi kom till varvet konstaterade vi till vår glädje att det var helt tomt. Kändes som att vi fyllde upp nästan en kartongcontainer med alla våra kartonger.

Det blev en tur på affären också innan vi åkte hem och tog tjejerna på en lite längre promenad.
Efter dagens slit var vi väl värda varsin semla och en kopp kaffe. Lite vila blev det sen och jag toksomnade så skönt i soffan.

Till middag grillade vi oxfilé, haloomi och paprika som vi åt tillsammans med sallad. Inte alls fy skam!

Världens sötaste lilla Vinna njöt i sängen på kvällen

Inga kommentarer: