söndag, april 07, 2019

Årets första träning

Hyffsad sovmorgon och sedan lugn och skön förfrukost framför nyhetsmorgon.

Frukost intogs först vid 11-tiden och sedan åkte jag och tjejerna iväg till Idenor för årets första träning. Eftersom jag sagt att Vinna inte ska få apportera och slita på ryggen så fick Humla vara med. Bara för att kunna vara med och träna.

Blev lite koncentrationsövningar och enkelmarkeringar så här första gången. Det passade Humla alldeles utmärkt och hon tyckte det var skoj och var riktigt duktig även om övningarna inte var så svåra men det är ändå utmanande när man inte hör och knappt ser.

Efter en stund hämtade jag Vinna. Hon fick gå fotgående med gruppen men jag hade också lagt ut ett litet närsök. La också en kort bruksspår på täkten så efter att hon varit duktig i ledet så fick hon ta 4 dummiesar på ett närsök innan jag gick bort och hon fick ta spåret. Det blåste mycket och det hade legat väldigt kort tid så hon slog lite men hittade alla pinnar/bollar.

Avslutningsvis fick hon faktiskt ta in en dummy på söket. Nu var hon ju uppvärmd å på sök blir det ju inte fullt så mycket tryck som vid apportering av markeringar.

En trevlig träning avslutades med en lika trevlig fikastund inne hos Tobbe och Kajsa. Så härligt att träffa alla igen!

När jag kom hem gick vi en promenad genom byn och sen på kvällen skrev jag protokoll från vägföreningens årsmöte samt redigerade lite handlingar från samma möte.

Till middag blev det taco och sen somnade jag under en filt i soffan. Hundarna var helt slut och sov hela kvällen från att de fått mat tills det var dags att sova på riktigt.

Inga kommentarer: