fredag, april 26, 2019

Fest och trevliga besked

Blev en annorlunda arbetsdag idag. Hann med en del jobb på förmiddagen och sen så gick jag också en promenad med tjejerna först på fikat och sen på lunchen. Efter lunchen hjälpte jag till med lite fix inför festen då tre orienteringskontroller skulle placeras ut i skogen. Perfekt tyckte tjejerna som fick sin tredje promenad under arbetsdagen idag.

Festen började klockan 16 å då började vi med den ohälsosamma orienteringen som gick ut på att hitta kontroller och sätta i sig allt som fanns i påsen som utgjorde kontrollerna.Det var öl, godis, snacks, kex mm så inga nyttigheter här inte…

Henke kom och hämtade hundarna å då blev det ytterligare en promenad på hemmaplan. En av grannens hundar smet ut på vägen utan att ägaren såg detta vilket resulterade i ett mer eller mindre kaos. Henke fokucerade på att skydda Vinna som inte ska utsättas för varken utfall eller toucher från en annan hund. Samtidigt skulle den främmande hunden hållas bort och Humla förhindras från att springa fram. När Humla som lätt blir andfådd stretar i kopplet så får hon inte luft. Det resulterade i att Humla svimmar samtidigt som Henke skyddar Vinna och skrämmer bort hunden. Som sagt något kaosartat men efter att dessutom ha googlat grannens telefonnummer och fått tag i henne så att hon hämtade sin hund. Allt gick till sist bra men visst, lite less blir man ju när sånt här inträffar

För egen del lagade vi vegetarisk mat på jobbet samtidigt som vi lyssnade på bra musik och socialiserade. Middag, redovisning av orienteringsresultat och prisutdelning samt såklart presentutdelning. Vi firade ju trots allt en kollega som fyllt 40 år.

Precis när jag är på väg hem så ringer Johanna och meddelar att jag fått precis den valp som jag fastnade så för när jag var över till Trondheim i påsk. Lilla “Bumbi” kommer hem till oss om några veckor.






Inga kommentarer: