onsdag, april 10, 2019

Spårpremiär på jobbet

Full rulle med möten på förmiddagen och sedan hade jag tagit med spårgrejer som jag tog med mig och gick ut i skogen med tjejerna på lunchen. Promenerade ca en kilometer och sedan fick de sitta och vänta medan jag la ut svå “apellspår” innan vi promenerade vidare ytterligare ett par kilometer innan vi var tillbaka vid spårbörjan.

Humla fick börja att gå sitt spår medan Vinna satt uppbunden snällt och väntade. Humla spårar lugnt och metodiskt och missar därför ingenting.

Efter det så var det Vinnas tur. Då är det mera fart men inte heller hon missar något väsentligt. Humla, som alltid varit en lugn och tyst hund och aldrig sagt ett ljud när man bundit upp henne eller när hon sett andra hundar arbeta. I samma veva som jag släppte på Vinna på spåret så skrek Humla rakt ut, Ett gällt skall hördes hela tiden medan Vinna spårade. Hon stannade till precis när första skriket från Humla kom men sen brydde hon sig ingenting om ljudeffekterna i bakgrunden. Bra det!

När även hennes spår var avklarat gick vi tillbaka till jobbet efter välförtjänt arbete. Härligt att på en lunch hinna med en sån aktivitet.

Efter jobbet fick Henke gå med tjejerna medan jag sprang mina 5 km på rekordtempo för att vara mig. Härligt!

Till middag lagade vi ceasarsallad idag.

Inga kommentarer: