lördag, april 27, 2019

Utedag

Som vanligt väckt tidigt av Humla men låg i alla fall kvar till 8:30. Förfrukost och sedan riktig frukost innan det var dags att gå iväg genom byn. Klockan 10 träffades vi i andra änden av byn för att göra en vägsyn över vad som behöver åtgärdas längst med vägen.

Vovvarna var med och den smitande hunden lika så men tjejerna visade inget intresse för honom. Blev en långsam men rätt rejäl promenad på lite drygt 6 km eftersom vi gick fram och till baka genom byn åt båda hållen. Avslutade med lite fika hos oss. och sen packade vi in oss i bilen och åkte till Forsa för att köpa lite penséer. Hämtade bilen på jobbet och städade då ut hundkojan i hundgården. Känner inte att de behövs halm i kojan längre nu när det är lite varmare.

Väl hemma fick jag städa ur bilen lite eftersom jag tog hem överbliven halm vilket skräpade en hel del.

Efter det så satte vi igång och röja på altanen på baksidan. Vi tvättade också resten av väggen på baksidan så nu är i alla fall en sida av huset ren. Det blir en väldigt stor skillnad på fasaden! Trädgårdsmöbler och lite “inredningsdetaljer” kom på plats så nu känns det verkligen som att det är vår på riktigt.



En lätt och sen lunch intogs på altanen och före middagen blev det också en promenad med tjejerna.
Vi grillade på kvällen och gjorde en potatisgratäng till middag.

Efter maten kröp vi ner i baljan och bara njöt av ledigheten.

Idag har vi spenderat väldigt många timmar utomhus. Det gäller verkligen att ta vara på det fina vårvädret nu.

Inga kommentarer: