lördag, augusti 15, 2020

Anki + Lasse = SANT

Tanken var att de skulle gift sig i våras med Coronan satte stopp för arrangemanget. Nu kände de att det var dags och de fanns en tanke på hur det hela skulle kunna arrangeras på ett säkert sätt.

Vi började dagen klockan 08:30 genom att äta frukost och sedan drog vi iväg upp till skjutbanan. Henke gick ut ett spår till Vinna och jag gick ut ett till Esset. Vi tog dem sedan på en promenad efter grusvägen. Det var 8 stycken som på två platser sköt skeet så det smällde ordentligt medan vi gick så utan att det behövs så fick hundarna rejält med skotträning. Alltid bra och skönt att ha hundar som inte ens lyfter på huvudet.

När spåren legat i 45 minuter gick vi spåren: Henke fick för första gången gå efter Vinna. Vid två tillfällen efter att hon hittat föremål och började spåra igen så sa Henke "Så här tror jag inte jag gick men Vinna fortsatte hitta alla föremålen. Tyvärr gick hon sista metern på fel sida om en sten och missade slutapporten. Men Henke stannade till och när Vinna skulle gå tillbaka så hittade hon det också.

Essets spår går fortare. En bit gick hon på en stig där jag gått parallellt och inte mitt på stigen men i övrigt gick hon fint i spåret och hittade alla föremålen.

Nu var både vi och hundarna svettiga så då var det full fart hem. Jag och Henke duschade och gjorde oss klar för bröllop medan tjejerna låg och pustade i skuggan.

Vigseln ägde rum klockan 14 vid paviljongen på idrottsplatsen i Forsa. Mycket folk men stor yta och utomhus med ett fantastiskt väder gjorde Vigseln Coronasäker i alla fall.
















Efter vigsel, skumpa och brölopsstårta bytte jag om och åkte iväg till Kaffebönan. Gick runt tjärnan och skickade tjejerna på dirigeringar över vatten till apporter som jag lämnat när vi gått. Esset är riktigt duktig på att simma över och även Vinna löste uppgiften men strular lite ibland vid igångarna.

Idag fick Esset också ta dubbelmarkeringar för första gången. Det är så kul att hon utan större träningsinsats nu lämnar i hand även från vatten. Den biten har Vinna alltid varit grym på.





Efter en dryg timmes promenad med träning så åkte jag tillbaka till Forsa, bytte om till klänning igen och anslöt mig till middagen.

Enkel bröllopsmiddag med Chili Con Carne, tal och lite aktiviteter.





Behöver jag säga att det blev full fest på kvällen med Son och Sin som uppträdde

Strax före 00:30 kände jag att jag fått tillräckligt, tog hundarna på en promenad och gick sedan och la mig i husvagnen när Henke bytte om och gick och badade vedeldat badkar. Han kom väl hem vid 03-tiden men då sov jag sedan länge.

Inga kommentarer: