onsdag, augusti 19, 2020

Första arbetsdagen hemma efter semestern

Vi fortsätter att arbeta hemifrån även i höst men till skillnad från i våras så delar vi veckorna mitt i veckan vilket innebär att jag denna veckan jobbat på plats måndag och tisdag och nu kommer att arbeta hemma onsdag till tisdag nästa vecka och sen är det dags att återgå till arbete på plats efter det en vecka.

Började dagen i soffan genom att kolla av och svara på en del mail samt rensade i pågående ärenden. Jag vet i alla fall en som verkligen uppskattar mitt hemmaarbete...


 Efter fikat skulle jag sätta mig i köket och skulle då koppla in min andra skärm men oj vad det strulade då. Först fick jag inte till två skärmar och när det väl fungerade så hamnade delar av fönstret utanför skärmen vilket tog en lång tid innan jag fick till. Men när det väl funkade så var det inga problem.

På fikat blev det en kort promenad och dessutom fick Esset apportera lite and på gården. Jag belönade snabba gripanden och det körde jag även med Vinna. Inte för att hon inte brukar ha det men hon brukar ju mellan varven ställa sig och slita sönder änderna också så jag tänker att snabba upptag kan minska risken för att hon sätter tassen på fågeln.

På lunchen åkte jag till en närliggande tjärn så att tjejerna fick ta några markeringar och några dirigeringa bara för att det var så varmt. Skönt för dem att svalka sig i vattnet. De ligger annars ute på gården mest hela tiden när jag jobbar hemma och dörren står öppen.

Jobbade på till strax efter 16 då jag tog rätt på lite tvätt innan Henke kom hem. Då blev det promenad med tjejerna genom byn sedan åkte jag iväg till klubben för att träna lydnad och rally. Esset fick köra igenom startklass och en tight rallybana som satts upp. Vinna skulle jag köra rally med men hon var så seg och påverkad av värmen att vi skippade det. Inte heller lydnaden orkade hon med så vi åkte hem istället.

Köttfärsbiff till middag sedan Morden i Sandhamn och lita annat på tv innan vi kröp till kojs.

Inga kommentarer: