måndag, augusti 10, 2020

Semestertripp och kräftskiva

Då allt var packat och klart så tänkte vi försöka komma iväg i tid. Ställde klockan på 7 och käkade frukost, packade den sista maten och gick en promenad med hundarna sedan kom vi iväg. Vi styrde bil-och husvagn mot Vengel och Johan och Johannas stuga för att avsluta semestern tillsammans med dem.

Vi kom upp till stugan och parkerade husvagnen sedan tog vi lite gott att dricka innan vi bytte om till badkläder. Henke, Johan satte sig i båten och tjejerna satte sig i badsoffan och drog iväg. Jag och Johanna tog med hundarna och simmade över till ön. Esset var lite motsträvig till en början men sen simmade hon självmant över när vi passerat "mitten".

Vi hade båda badskor på oss så vi promenerade sedan över ön och åt blåbär. Väl framme på andra sidan snorklade vi efter Henkes solglasögon som han tappade när vi var upp i midsommar. Döfött då det var omöjligt att komma ihåg var han tappat dem och dessutom har det gått en tid. Under tiden sprang hundarna runt och badade och utforskade grillplatsen. Vi träffade också en ny bekantskap, tamabborren Abbe.



På vägen tillbaka simmade jag och Johanna med hundarna medan grabbarna drog runt tjejerna i och badade från båten mitt ute på sjön.

Soligt och varmt och hela 21 grader i vattnet uppe i Jämtland. Hur mysigt är inte det?

På kvällen blev det kräftskiva igen. Vi hade med västerbottenpaj med kantareller och ett paket kräftor. Mums fillibabba och strålande sol och fantastiskt sommarväder njöt vi på altanen ner mot vattnet. Hundarna fick ligga i en hage nere på gården och sova under tiden.




Inga kommentarer: