lördag, augusti 22, 2020

Lydnadspremiär med Esset

 Uppstigning vid 8-tiden för frukost och sedan en promenad med tjejenrna genom byn. Anmälde för några veckor sedan Esset till en lydnadstävling i Söderhamn då jag konstaterade att den enda lydnadstävlingen på hemmaplan ställts in. Nu var det dags men jag hade inte så stora förväntningar. Esset kan momenten men de är inte perfekt. Dessutom har hon den sista veckan strulat på vissa moment. Hon har inte stannat kvar i lämnamomenten, hon har släppt apporten och inte lagt sig/alternativs satt sig när jag återkommit i momentet fjärrdirigeriner. Händer inte alltid men ibland så att allt ska funka på en tävling kan man inte ta för givet. Dessutom är detta den första tävlingen då vi åker till en annan klubb där hon aldrig varit förut. Ja ja, det ska bli spännande att se....

Samling först klockan 12 så jag åkte strax efter 10:30 för att hinna vara på plats ett tag i förväg. Samling och info sedan konstaterade jag att jag hade startnummer 7 vilket var skönt då jag inte sett någon tävling med de nu gällande reglerna.

När det var dags för start gick det som följande.

Lämnade över apporten till tävlingsledaren och nu tappade jag Esset. Hon bara stirrade på henne och jag hade svårt att få kontakt. Tog det lugnt och körde lite kontaktövningar som belönades innan jag gick in på plan.

Fotgåendet gick OK även om hon tappade kontakten mellan varven men höll faktiskt positionen bättre än hon brukar. 8,5 p

Inkallning efter detta. Skulle hon sitta kvar när jag lämnade henne? Jodå inga problem! Vi har tränat stanna så det slutade med att hon inte kom när jag ropade utan fick ropa en extra gång så 7,5 p

Sitt under marsch gick perfekt 10 p

Apportering. Långsamt gripande denna gången och sedan gjorde jag ordentliga dubbelkomandon för att hon inte skulle sätta sig, inte skulle komma in i fotposition innan kommendering osv. 7,5 p

Fjärrdirrigering. Funkade jättefint. Jag gjorde dock dubbelkommando för att hon skulle sätta sig på slutet. 9 p

Hopp över hinder: Hon sneglade mot klubbstugan men hoppade fint men avslutade med ett lite snett sitt. 9,5 p

Totalt 173 p (uppflytt är 160 p) och en 2a plats av alla 20 startande. Hurra för dig lilla Esset!!!





Medan vi väntade på prisutdelningen så hann jag gå en skogspromenad med tjejerna. De har fina promenadmarker runt klubben i Söderhamn eftersom de ligger vid Hällåsen som har elljusspår mm.

När jag kom hem slappade vi lite men sen blev det lite bad för tjejerna nere vid sjön där de fick hämta varsin dubbelmarkering i vattnet och träna avlämningar vid grillplatsen.

Efter detta satte vi igång med vår trerätters middag som idag bestod av:

Baconinlindad sparris med smörstekta pilgrimsmusslor

Timjankryddad renfilé, hasselbackspotatis och rödvinssås

Baileys Cookies and Cream Parfait.


Precis när vi står och förbereder maten hör en av grabbarna som Henke spelar trav med av sig. De har gått 6 av 7 lopp och de har hittills alla rätt. Bara ett lopp kvar och där har de en spik. Spännande värre och motiverade en paus i matlagningen. Tror ni inte att de faktiskt kammar hem 7 rätt och ett antal 6:or vilket resulterar i en utdelning på nästan 14.000 kr fördelade på 4 personer. Förändrar inte livet men alltid något!!!

Såå... dagen till är firade vi trippelt! 16-årig bröllopsdag, uppflytt i lydnad och vinst på V75.

Avslutade kvällen med ett dopp i tunnan.


Inga kommentarer: