lördag, augusti 08, 2020

Morgondopp i stenbrott och Essets första vattendirigering

Varmt i husvagnen men efter att ha öppnat upp och vädrat vid 2-tiden så sov jag ändå hyffsat fram till klockan 7 men låg sedan fram till 08:30.

Efter nyhetsmorgon och frukost blev den en promenad upp till dagbrottet och där badade vi allesammans. Vilken skön start på en varm dag med 30 grader i skuggan.

Hundarna badade också och fick också apportera lite innan vi gick tillbaka till huset.

Fika i skuggan och sedan var det dags för oss att åka hem så Henke skulle träffa några kollegor och spela poker.

Körde igång en tvättmaskin och la fram lite kläder inför kommande husvagnstripp och skjutsade sedan honom till "festen" samtidigt som vi tankade och hämtade kött som vi beställt.

Direkt när jag släppt av Henke åkte jag till en tjärn för att testa vattedirigering med Esset för första gången. När jag kom dit stod där redan i bil. Det var Göran och Zenitha. Började med att Vinna fick hämta två vattendirigeringar och en vattenmarkering medan Esset lugnade sig i bilen. 

Esset fick gå fot till andra änden av tjärnen. Där hade Zentiha lagt ut dummiesar och gått runt för att skicka Jazza över vattnet. La ytterligare en dummies i området och gick sedan och ställde mig tillsammans med Zentiha. Esset fick se Jazza simma över två gånger sedan ställde vi upp och så testade jag att skicka Esset. Hon simmade nästan hela vägen över innan hon vände. Jag stöttade då med ut och hon vände igen och simmade vidare. Gick upp på andra sidan, hämtade dummiesen och sedan kallade jag på henne så att hon simmade över tillbaka också. Sååå himla stolt!!!

Innan vi gick tillbaka lämnade vi två dummiesar där vi stått och skickade. Gick sedan runt till andra sidan och denna gången testade jag att skicka Esset först. Hon gick rakt över på ett kommando! Den här gången sprang hon dock runt på vägen tillbaka men det bortser jag från. Sååå himla duktigt hon är!

Efter detta åkte jag hem och hängde tvätt och stekte palt till middag sedan blev det en välbehövlig vila. 

Klockan 20 var det dags för vinprovning. Riesling stod på schemat denna gången.

Efter lite strul med ljudet från början så blev det en riktigt bra provning. Mycket intressant!!!

Blev en kort promenad ner till sjön med tjejerna men annars fick de vara ute på gården

Inga kommentarer: