lördag, augusti 01, 2020

Skuleberget

Vaknade på campingen till ett härligt väder. Käkade frukost och rastade hundarna och packade sedan ryggsäckar och klädde på oss vandrarkläder. Vi styrde bilen mot entré Syd som ligger i höjd med Skuleberget men lite längre ut mot kusten. När vi kom fram vid avfarten, 2 km från parkeringen så var det stopp. Det var redan fullt så det blev till att ändra planerna.

Åkte tillbaka till Skuleberget och beslutade oss för att gå Södra bergsstigen. Det var en vandring på knappt 3 km men ganska brant och idag vad det verkligen varmt så det blev en ordentligt tuff vandring. Enligt uppgift skulle det ta 1,5 timmar upp men vi gick på 1 timma och 10 minuter.


Väl uppe på toppen blev det tunnbrödrulle med tonfiskröra.











Vägen ner var betydligt lättare men jag är ändå grymt imponerade över att Vinna klarade vandringen utan problem men vi får se hur kroppen reagerar efteråt…

När vi kom tillbaka till campingen hade klockan hunnit bli 16:30 och vi var ordentligt svettiga så det blev ett bad nere i sjön tillsammans med hundarna och sedan satte vi oss med en drink utanför husvagnen en stund.



Henke fixade förrätt medan jag duschade och när den var intagen så förberedde jag varmrätten. Dagens middag blev:

Parmainlindad sparris till förrätt

Krämig laxpasta till varmrätt




Vi var så trötta på kvällen så det blev lite tv och lite kort och Yatzy men sen gjorde vi kväll…

Inga kommentarer: