söndag, oktober 25, 2020

Bra hundträning och mindre rolig upptäckt

 Uppe tidigt som vanligt och ännu tidigare idag eftersom klockan ställdes om i natt. Blev en lång förmiddag vilket i och för sig är skönt. 

Grått och tråkigt väder idag men vi började i alla fall med en promenad genom byn. Åkte sedan iväg en sväng till Medskog för att köpa en ny spade och en matta. När vi kom hem blev det en snabblunch i form av pizzarester från igår.

Gick sedan ner på täkten för att träna med Tobbe och Kajsa. Vi körde lite samma tema som träningen igår och även idag var hundarna superduktiga. Esset fick köra några ut/bakåtskick till målområden och även det gick kanon.

Vinna fick köra några stopp och högerskick till områden som hon inte kände till att det låg något på och hon svarade väldigt fint på signaler idag.

När jag kom hem skulle jag köra lite vilt men gick lite sådär. Har inte kört kanin på länge och den strulade Esset med hela tiden. Tar dem direkt men släpper och slickar och har sig. Änder går bättre och fasan var nog det hon gillade bäst. Tror att hon var lite för trött så ska testa igen i morgon.

Vinna greppar som vanligt allt i farten och bryr sig inte var det är för vilt överhuvudtaget...

Henke hade under tiden röjt och fixat i garaget så vi slog oss ner och slappade lite i soffan. Vi var ju uppe tidigt och hade nu varit igång sedan före 7.

Till middag idag blev det plockmat med en röra på rökt lax på kavring, smördegssnitt med chevre och valnötter, spenatknyten, parmainlindad sparris mm. Till detta drack vi de sista resterna av det moussernade vinet från vinprovningen i fredags.

På kvällen såg vi TopDog och The Wall (3 avsnitt) och när vi sitter och ser tv så skäller Essett till i köket. Går och kollar men då ser jag inget så vi fortsätter att titta på tv. Hör att det prasslar från köket och märker då att båda hundarna är med oss i vardagsrummet. När jag går ut i köket prasslar det från skåpet ovanför kylen där vi har bröd. Tror ni inte på tusan att vi har möss i båda överskåpen. Vi som aldrig haft möss inomhus!!!

Blir till att rensa och slänga allt som var öppet och sedan dammsuga ut muslort och avslutningsvis ladda en fälla. Vi hann se tv i en timma innan den första musen var "nackad". Kastade den och laddade fällan på nytt och när vi steg upp i morse så var där ytterligare en mus. Grrrryyyyyyy!!! Ingen kul!

Inga kommentarer: