lördag, oktober 31, 2020

Nostalgifrukost och shopping

 Idag åt jag en riktig nostalgifrukost som minner om tiden när jag var liten och var hos mormor och morfar på stugan på Fårön. Då fick jag varm choklad och limpsmörgås. Bara smör, inget annat pålägg. Minns hur jag kunde äta uppemot 7 skivor å då var jag kanske 5-7 år någonting... Hur som helst så smakade det lika gott nu som då, nöjde mig dock med 4 skivor idag 😁

Efter frukost gick vi genom byn med vovvarna och sedan lastade vi in hundarna i bilen och åkte ner på stan. Tanken var att jag skulle köpa en ny reflexväst till Esset då kardborren blivit så nött att den lossnar hela tiden. Clas Olsson har dock inga västar hemma så istället hamnade vi på Arken Zoo. Där hittade jag också ett reflextäcke helt i reflextyg. Den största storleken de hade kvar passade Esset perfekt så då fick hon en sån också. 

På vägen hem stannade vi till på Ica och köpte en smörgåstårta så på eftermiddagen när Lasse och Birgitta kom förbi för att i efterskott grattulera Henke på födelsedagen åt vi smörsgåstårta istället för att fika. Passade mycket bra då ingen av oss hunnit med någon lunch.

En promenad i mörkret blev det före middag å då såg vi hur bra reflextäcket fungerade. 

Till middag åt vi idag resterna av köttet från igår. Vi strimlade det och fräste kantareller och lite grönsaker och gjorde sedan en sås på allt ihop som vi åt pasta till. Helt ok lördagmiddag.


Inga kommentarer: